19 – 20 juli: Coenderstraat gedeeltelijk afgesloten

Op maandag 19 en dinsdag 20 juli is de Coenderstraat voor een deel afgesloten. Dit is nodig voor het afbreken van de torenkraan voor het project Huis van Delft. Wegverkeer tussen de Phoenixstraat en Westlandseweg wordt omgeleid via de Krakeelpolderweg.

Afgelopen jaar was de torenkraan in gebruik voor de bouw van het Huis van Delft, naast station Delft. Inmiddels is bouwcombinatie Huis van Delft toe aan de afbouwfase, waarbij de kraan niet meer nodig is. De komende maanden tijd werkt de aannemer verder aan het dak, de gevel en de afbouw van de appartementen.

Weg en fietspad dicht

De torenkraan wordt gedemonteerd met een mobiele kraan die op de Coenderstraat komt te staan, ter hoogte van het bouwterrein van Huis van Delft. Dit deel van de Coenderstraat en het fietspad ernaast gaan daarom maandag 19 juli vanaf 6.00 uur dicht. Het voetpad blijft open.

Omleiding

Fietsers kunnen afstappen en over het voetpad voorbij de afsluiting lopen. Tijdens de afsluiting blijven de Nieuwe Gracht en de Kiss+Ride bij station Delft voor wegverkeer bereikbaar vanaf de zijde Westlandseweg. Verkeer dat vanaf de Phoenixstraat komt, wordt omgeleid via de route Hugo de Grootstraat en Krakeelpolderweg. Voor verkeer van de Westlandseweg en station Delft richting de Phoenixstraat geldt deze route andersom. Binnen werktijden worden er verkeersregelaars ingezet om de omleiding in goede banen te leiden.