Aanleg Van Leeuwenhoekpark Noord start volgende zomer

In de zomer van 2022 start de aanleg van het eerste deel van het Van Leeuwenhoekpark. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat eind dit jaar de eerste schop al de grond in zou gaan. Doordat de planning van verschillende bouwprojecten is veranderd, is het noodzakelijk om de planning van het park bij te stellen. 

De verschillende delen worden nu sneller achter elkaar aangelegd. Daardoor is de verwachting dat het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark Noord alsnog half 2024 klaar is, volgens de oorspronkelijke planning. De nieuwe planning ziet er als volgt uit:

  • Noordelijk park, deel 1: augustus 2022 – januari 2023
  • Noordelijk park, deel 2: februari 2023 – juli 2023
  • Noordelijk park, deel 3: november 2023 – april 2024
kaart van het park met daarin 3 vakken om de verschillende fases aan te geven

Aanleg in fasen

De aanleg van het Van Leeuwenhoekpark gebeurt in verschillende fasen, van noord naar zuid. Rondom het park wordt namelijk nog gebouwd. De ruimte van het park is tijdens de bouw nodig voor bouwketen, bouwverkeer, materieel en om veilig te kunnen werken. Daarom kan de aanleg van een deel van het park pas starten als de gebouwen eromheen bijna klaar zijn.

Drukker op de bouwplaats

Afgelopen jaar hebben verschillende bouwprojecten in het Van Leeuwenhoekkwartier Noord vertraging opgelopen. Deels als gevolg van de coronacrisis. Andere projecten lopen juist op schema. Daardoor is het de komende tijd drukker op de bouwplaats dan eerder verwacht. Dit betekent dat er voor langere tijd, meer ruimte nodig is om veilig te kunnen bouwen. Hierdoor is het helaas nodig om de aanleg van het park met driekwart jaar uit te stellen. Zou de aanleg toch eind 2021 starten, dan is de kans op gevaarlijke situaties, verdere vertraging en schade aan het park te groot.

Impressie entree Park Noord

Tijdelijke inrichting

Het eerste deel van het park dat wordt aangelegd, is het deel tussen The Student Hotel en Antoni. Hier is deze zomer al de fontein aangelegd die in het park komt te liggen. Projectorganisatie Nieuw Delft kijkt nu naar de mogelijkheden om de ruimte rond de fontein een tijdelijke inrichting te geven, tot de aanleg van het park start.

Over het Van Leeuwenhoekpark

Het Van Leeuwenhoekpark wordt een groen, langgerekt stadspark dat op het dak van de spoortunnel komt te liggen. Het noordelijk deel loopt van het busplein tot aan de Ireneboulevard; het zuidelijk deel van de Ireneboulevard tot aan het Mercuriuspad. De aanleg van het zuidelijk deel van het park staat gepland tussen 2023 en 2026.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Nieuw Delft? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.