Vanaf 1 oktober betaald parkeren in Nieuw Delft

Vanaf 1 oktober 2022 geldt betaald parkeren rond het gebied Nieuw Delft. Om parkeeroverlast in de omliggende gebieden te voorkomen voert de gemeente Delft betaald parkeren in. Zo kunnen bestaande bewoners, bedrijven en hun bezoekers in Nieuw Delft en de omliggende gebieden een parkeerplaats dichtbij blijven vinden.

Minder nieuwe parkeerplaatsen

De gemeente Delft stimuleert schoner en minder verkeer, om zo de stad leefbaar en bereikbaar te houden. De gemeente zet daarom in op het gebruik van openbaar vervoer, de fiets, lopen of deelmobiliteit. Ook in Nieuw Delft. Dit betekent dat er minder parkeerplaatsen voor auto’s komen bij de nieuwe woningen in Nieuw Delft. Ook worden parkeerplekken voor bewoners en bedrijven vaak in het gebouw geregeld, zodat er minder parkeerplekken op straat zijn.

Betalen tussen 12.00 en 24.00 uur

In en rond Nieuw Delft (parkeergebied Z en F) komt mix-parkeren op straat. Dit betekent dat u tijdens betaaltijden alleen mag parkeren tegen betaling of met een vergunning. De betaaltijden zijn van maandag t/m zaterdag tussen 12.00 en 24.00 uur. Buiten deze tijden is parkeren gratis.

Parkeren zonder vergunning kost € 1 voor het eerste uur. Daarna € 4,50 per uur.

Kijk op de website van de gemeente om te weten om welke straten het precies gaat en voor een kaart van het parkeergebied.

Vergunning voor bewoners en bedrijven

Woont u in het gebied rond Nieuw Delft? Of heeft u hier een bedrijf? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Bewoners en bedrijven zijn hierover door de gemeente geïnformeerd.