Bouw ‘all electric’ woningen Superlofts gestart

Op donderdag 22 maart werd de start bouw van de Superlofts in de Coendersbuurt feestelijk ingeluid. Het project wordt gerealiseerd op de zuidelijke hoek van de Graaf Floriskade, tegenover scholencombinatie Delfland.

De ontwikkelaar Stebru zette in het bijzijn van alle betrokkenen de bouw ceremonieel in gang met het slaan van de eerste paal. Wethouder De Prez had de eer om deze officiële handeling uit te voeren. Aannemer Bakels en Ouwerkerk is verantwoordelijk voor de bouw van dit bijzondere project, waarbij Stebru in samenwerking met de toekomstige bewoners all-electric woningen realiseert in de Coendersbuurt in Nieuw Delft.

Projectwethouder Raimond de Prez: “Met het slaan van deze eerste paal bereiken we weer een mooie mijlpaal in Nieuw Delft. De Superlofts komen aan de rand van de vol in aanbouw zijnde Coendersbuurt te liggen. Het is -naast het plan van Liesbeth Jansson in blok A- het tweede CPO-initiatief in deze buurt dat wordt gerealiseerd.

In de Coendersbuurt realiseren zo’n kleine 40 zelfbouwers en 2 groepen collectieve bouwers hun droomhuis in samenwerking met een architect en een aannemer. Daarnaast bouwen diverse projectontwikkelaars in deze buurt appartementen en grondgebonden woningen.”

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Superlofts is een CPO-concept van Marc Koehler Architects (MKA) en werd voor de locatie in de Coendersbuurt ontwikkeld in samenwerking met Stebru, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) en de gemeente Delft. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Drie toekomstige bewoners hebben zich verenigd in de Coöperatie Superlofts Delft en spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van de Superlofts.

Superlofts

Het project Superlofts bestaat uit negen woningen waarvan één herenhuis en acht appartementen. Het herenhuis is circa 150 vierkante meter groot, verdeeld over vier lagen. De appartementen verschillen in grootte van circa 70 m2 tot en met 110 m2. Het architectenbureau MKA – dat bekroond is met een World Architecture Festival (WAF) award – heeft veel aandacht geschonken aan het ontwerp. Marc Koehler: “Voor het eerst gebruiken wij baksteen voor het ‘grid’ van de gevel. Een hedendaagse interpretatie van een traditioneel materiaal.”

Innovatief energieconcept

Stebru is trots op het project: “Wat het project extra bijzonder maakt is het innovatieve energieconcept. De woningen hebben een beperkte warmtevraag en zijn ‘all electric’, waarbij de bewoner straks profiteert van lage energie- en onderhoudslasten.”
Ook de kopers van de coöperatie zijn enthousiast: “Het gebouw is uniek gelegen aan de Nieuwe Gracht van Delft en doordat we samen met een architect ons droomhuis hebben ontworpen, is het voor ons een heel bijzonder project.”

Planning van bouw

0   Maart tot en met augustus 2018: Ruwbouw (fundering, wanden, vloeren en dak)
0   Oktober tot en met december 2018: Gevelaansluiting
0   November 2018 tot en met maart 2019: Afbouw

Meer informatie over Superlofts Delft