Bouw Antoni binnenkort van start

In mei start de bouw van project Antoni in Nieuw Delft. Daarmee is Antoni het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied. In het gebouw komt een breed aanbod aan voorzieningen, waaronder expositieruimtes, werkplekken, woningen, horeca en een ondergrondse fietsenstalling. Naar verwachting is Antoni in 2020 gereed.

Antoni komt te liggen tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, op de hoek van het busplein bij station Delft. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Bouwcombinatie SBB-Vink Bouw Antoni VOF.

Nieuwe locatie Kiss+Ride

Maandag 16 april starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw. Voor een veilige uitvoering wordt vanaf deze week de aanrijroute naar de Kiss+Ride en de taxistandplaatsen bij het station afgesloten. De Kiss+Ride is gedurende de bouwperiode te vinden aan de Coenderstraat, ter hoogte van het station. Door middel van een aangepaste route blijven de taxistandplaatsen aan de voorkant van het voormalig stationsgebouw bereikbaar.

Antoni: verbindt mensen, kennis en techniek

Antoni is een multifunctioneel gebouw met een openbaar en collectief karakter. Het glazen atrium van het gebouw is 24/7 toegankelijk voor publiek. Met expositieruimten, werkplekken en een hotel met restaurant legt het gebouw de verbinding tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. Bovendien wordt onder het gebouw een openbare fietsenstalling voor 2.400 fietsen gerealiseerd. Hiermee komen er in het stationsgebied ruim 10.000 stallingsplaatsen. Antoni is een project van Ontwikkelcombinatie SBB-Vink Bouw Antoni VOF. Kijk voor meer informatie over wonen in Antoni op www.woneninantoni.nl.