Bouw The Family van start

Deze week start Waal Bouw met de heiwerkzaamheden voor The Family. Deze duren ongeveer 5 weken. Dit nieuwbouwproject komt in de buurt Abtswoudse Hof te liggen, tussen gebouw X-Ray en het spoor.

Werkzaamheden

De heistelling wordt vrijdag 25 februari aangevoerd. In de week van 28 februari starten de heiwerkzaamheden. Hoewel er een geluidsmantel wordt gebruikt, leveren deze werkzaamheden geluidshinder op voor de buurt. Buurtbewoners zijn hierover eerder geïnformeerd per brief. De werkzaamheden vinden doorgaans plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur, maar mogelijk is er af en toe overwerk nodig.

Wat is The Family?

The Family is een appartementengebouw dat bestaat uit 94 middeldure huurappartementen voor alle soorten huishoudens, van alleenstaanden tot gezinnen met thuiswonende kinderen. De appartementen variëren in grootte tussen de 50 m2 en 120 m2. The Family is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. Het project wordt ontwikkeld door BPD en gebouwd door aannemer Waal. Eind 2020 presenteerde BPD het ontwerp tijdens een digitale informatieavond. In november 2021 is het terrein door de gemeente klaargemaakt voor de bouw. Waal is sinds medio december bezig met het boren van bronnen. Daarna starten de heiwerkzaamheden.

Wanneer is het project klaar?

Het appartementengebouw is naar verwachting eind 2023 klaar. Kijk voor meer informatie bij project The Family.

Impressie van gebouw The Family