Bouw van Gezicht op Delft en Vermeer gestart

Met het slaan van de symbolische eerste paal is de bouw van Gezicht op Delft en Vermeer officieel gestart. Gezicht op Delft bestaat uit 21 koopappartementen en vier penthouses met uitzicht over het water van de Kolk. Het project Vermeer omvat 62 huurappartementen. 

Martina Huijsmans (Wethouder, Gemeente Delft), Sana Derksen (COO, Ballast Nedam Development), en Niels Doodeman (Directeur, Ballast Nedam West) hebben afgelopen vrijdag  samen met de nieuwe eigenaren en betrokkenen de symbolische eerste paal geslagen. Martina Huijsmans: “Op deze plek werd lange tijd gewerkt aan de ondertunneling van het spoor, maar met de bouw van Gezicht op Delft en Vermeer krijgt de Westsingelgracht nu echt een nieuwe uitstraling. De 87 koop- en huurappartementen vormen een mooie, gevarieerde aanvulling op het bestaande aanbod in het Van Leeuwenhoekkwartier.”

Duurzaamheid

De woningen komen in aanmerking voor een aantrekkelijke duurzame hypotheekvorm door het energiezuinige ontwerp en gekozen duurzame maatregelen. 

“Deze projecten laten perfect zien hoe een hoge duurzaamheidsambitie en duurzame mobiliteit samen kunnen gaan met een prachtig ontwerp dat past bij het karakter van Delft,” vertelt wethouder Huijsmans. Sana Derken voegt toe: “Qua duurzaamheid presteren de woningen in Gezicht op Delft veel beter dan de wettelijke normen. De woningen zijn bijna energieneutraal en daarnaast wordt met dit project een zeer duurzame gemiddelde GPR-score van 8 behaald. Dit samen met de nabijheid van het station en de deelmobiliteit die wordt aangeboden bij de appartementen maken Gezicht op Delft en Vermeer klaar voor de toekomst.” 

Verkoop en verhuur

De koopappartementen in Gezicht op Delft zijn inmiddels allemaal verkocht, wel zijn er nog twee penthouses beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website. De huurwoningen in Vermeer worden komen naar verwachting begin 2023 beschikbaar.