Bouw Van Leeuwenhoekkwartier rond station Delft van start

Deze zomer start rond station Delft de bouw van het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier: een van de drie nieuwe stadsbuurten in Nieuw Delft. Daarmee krijgt het nieuwe stationsgebied van Delft – na bijna tien jaar werk aan de spoorzone – de komende jaren écht vorm. De eerste heipalen gaan begin augustus de grond in.

De noordelijke helft van het Van Leeuwenhoekkwartier wordt stapsgewijs ontwikkeld. Deze zomer start als eerst de bouw langs de Nieuwe Gracht, naast het voormalig stationsgebouw van Delft. Op deze plek worden Antoni, verschillende zelfbouwprojecten en de woningen en appartementen van Guldenwater gerealiseerd.

Start heiwerkzaamheden

Deze week zijn de voorbereidingen voor het heiwerk begonnen. Vanaf 6 augustus gaan de eerste heipalen de grond in. Dit is enkele weken vroeger dan verwacht, als gevolg van de gewijzigde beschikbaarheid van heistellingen voor project Antoni. Omdat de aannemer de heipalen in de eerste weken echter zal boren in plaats van slaan, is de verwachte hinder in augustus beperkt. Vanaf 27 augustus worden de heipalen wel geslagen, wat meer hinder kan opleveren.

Hinder en planning

Hoewel de aannemers waar mogelijk de overlast proberen te beperken, kunnen de werkzaamheden voor geluids- en trillinghinder zorgen. Directe omwonenden ontvangen hier meer informatie over. De aan- en afvoer van bouwmateriaal verloopt voornamelijk via de Ireneboulevard en voor een deel via de Nieuwe Gracht. Het heiwerk is naar verwachting in november klaar: daarna volgen de fundering en ruwbouw.

Van Leeuwenhoekkwartier

Het Van Leeuwenhoekkwartier – de grootste van de drie buurten van Nieuw Delft – omvat onder meer station Delft en grenst in het noorden aan de historische binnenstad. Hier ontstaat de komende jaren een levendig stationsgebied met groene verblijfsplekken en bijzondere gebouwen, zoals Antoni, House of Delft en The Student Hotel. De mix van woningen, werkplekken, start-ups, horeca, cultuur en groen maakt dat er voor iedereen iets te doen is.

Vragen of klachten over de werkzaamheden? Neem dan contact met ons op via nieuwdelft@delft.nl of 015 – 260 26 11. Na de zomervakantie organiseren we bovendien spreekuren waar omwonenden en geïnteresseerden terecht kunnen met hun vragen. Deze kondigen we aan via deze website en social media.