Bouw van zelfbouwwoningen op veld 2 van start

Na twee jaar ontwerpen en plannen is het zover: de bouw van de zelfbouwwoningen op veld 2 is begonnen!  Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, tussen The Student Hotel en de Ireneboulevard, zijn 11 zelfbouwkavels vergeven. Kavelkopers krijgen hier de ruimte om hun eigen woning te laten ontwerpen en bouwen, met hulp van een architect en aannemer.

Bouwplaats van het toekomige Kruikhuis in Nieuw Delft

Bien Bolhuis op de plek van het toekomstige Kruikhuis

Eén van de nieuwe zelfbouwers is Bien Bolhuis. Samen met haar echtgenoot Ruud Harinck is zij eigenaar van het toekomstige Kruikhuis

Bien, de bouw is van start gegaan, een belangrijk moment voor jullie?

Zeker! We zijn erg blij dat we gestart zijn. De aansluitingen/bronnen voor de warmtepomp zijn al gelegd, momenteel wordt er geheid en daarna wordt de fundering gelegd.

Waarom hebben jullie gekozen voor Nieuw Delft?

Wij wonen momenteel in een oud pand in de binnenstad. We wilden kleiner gaan wonen, maar dan niet een kleinere versie van wat we nu hebben, maar echt iets totaal anders. In de binnenstad was er helaas weinig keuze, terwijl we wel graag in het centrum van Delft wilden blijven. Nieuw Delft bood ons de kans om iets unieks te gaan neerzetten, op een mooie plek.

Impressie van het Kruikhuis, een zelfbouwwoning in Nieuw Delft

Kun je wat meer vertellen over jullie bouwplannen?

Wij hebben een dubbele kavel kunnen kopen, en bouwen een appartementencomplex. Naast ons eigen penthouse, komen er nog 3 appartementen en 2 split-level woningen in het pand. Wij gaan echt voor het luxe bouwen, dus het worden ruime appartementen, met een mooie gevel van baksteen, mooie kozijnen etc.

Wanneer is voor jullie het proces begonnen?

Begin 2018 was de inschrijving voor de loting, dus we zijn al even bezig. Het is wel echt een project waar je een lange adem voor nodig hebt. Je kunt niet morgen verhuizen. Maar wij wilden graag het roer om, en hebben niet persé haast.

Wat vind je het leuke aan zo’n zelfbouwtraject?

Wij vinden verbouwen en architectuur heel leuk, en het idee dat je zelf iets maakt waar je vervolgens in kunt wonen. Ik heb eindeloos veel plaatjes van mooie gebouwen verzameld en je hebt veel overleg met de architect, onze projectmanager, de aannemer etc. . Het biedt natuurlijk de kans om voor jezelf de ideale woonruimte te ontwerpen en deze alvast op papier in te richten.. Dat hele proces is echt super leuk.

Jullie zijn onderdeel van een groep zelfbouwers. Is er veel onderling contact?

Op dit moment zeker, omdat we in deze fase veel gezamenlijk doen. Er moet veel overlegd worden, je kunst tenslotte bij wijze van niet allemaal tegelijk een kraan neerzetten. Ook heeft de gemeente een coördinator aangesteld, zodat alles goed wordt afgestemd tijdens de bouw. Iedereen bouwt verder wel echt zijn eigen huis en heeft een eigen architect en aannemer, maar je wordt straks natuurlijk wel buren. Dus het is leuk dat je elkaar nu al goed leert kennen. 

Impressie locatie van het kruikhuis

Meer informatie

Interesse in wonen in het Kruikhuis? Er is momenteel nog één split-level woning te koop.

Tip: op de hoogte blijven van bijzondere projecten in Nieuw Delft? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief