Bouw verkeersbrug Abtswoudse Hof gestart

Op donderdag 9 mei sloeg wethouder Martina Huijsmans de eerste paal voor een verkeersbrug in het zuidwesten van Nieuw Delft. De brug verbindt in de toekomst de verschillende delen van de Abtswoudse Hof met elkaar. Daarmee krijgt ook dit deel van Nieuw Delft, naast de Coendersbuurt en het Van Leeuwenhoekkwartier, weer iets verder vorm.

De Abtswoudse Hof is een groene en waterrijke buurt die tot ontwikkeling komt achter de gebouwen aan de Papsouwselaan en Westlandseweg. Het afgelopen jaar is hier gewerkt aan een nieuwe waterstructuur. De eerste fase van de Nieuwe Gracht is inmiddels klaar, net als de waterverbinding met de Poptahof. De aanleg van een brug is een logische vervolgstap om te zorgen dat de buurt straks goed bereikbaar is. Bovendien vormt hij een belangrijke schakel in de bevoorradingsroute van de ondernemingen aan de Westlandseweg.

Impressie ligging verkeersbrug

Bouw en ontwerp

De brug wordt gebouwd door G. Van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en is ontworpen door ipv Delft. Hij heeft een bijzondere vorm met een knik: deze markeert de plek waar de watergang overgaat in brede, zogenaamde ‘plasdraszone’. De brug is te gebruiken voor alle verkeer. Omdat hij ook geschikt moet zijn voor vrachtverkeer gaat het om een stevig, betonnen exemplaar. Aan de kenmerkende roestvaststalen leuningen is te zien dat de brug deel uitmaakt van de familie van bruggen ontworpen door Busquets, verantwoordelijk voor het Masterplan Spoorzone.

Verdere ontwikkelingen

Vanaf juni worden overige werkzaamheden verricht om het gebied klaar te maken voor de ontwikkeling van de Abtswoudse Hof. Naar verwachting start de bouw in het najaar, met de ontwikkeling van het woongebouw Poortmeesters aan de Industriestraat.