Hoe gaat het met de bouw van VOLT?

Afgelopen zaterdag opende ERA Contour haar deuren in Nieuw Delft tijdens de Dag van de Bouw. Bezoekers kregen die dag een uniek kijkje achter de schermen van bouwproject VOLT aan de Ireneboulevard en mochten zelfs mee de steigers op. Susan van Wieringen van ERA Contour gaf ons een update over de bouw .

De bouw lijkt als een speer te gaan! Is VOLT al op hoogte?
“VOLT bestaat uit drie gebouwen die samen een ensemble vormen. Op dit moment wordt gewerkt aan de laatste verdieping van het hoogste bouwblok. We verwachten dat het gebouw volgende week geheel op hoogte is. Daarna wordt de ruwbouw afgerond, net als het metselwerk en de afbouw.”

Wat is de gedachte achter van het ontwerp?
“In het kort: het gebouw vormt straks een nieuw, uniek Delfts hofje. Het verbindt de aangrenzende buurt met het Van Leeuwenhoekpark en de binnenstad. De buitenkant van VOLT is robuust en reflecteert de stad en het stadsleven; de binnenkant is verrassend anders en licht. Als een opengebroken steen laat de binnenkant een lichte schat zien waar het fijn verblijven is.”

Wat doet dat blok met de zwart-witte keitjes op de bouwplaats?
“Dit is een mock-up, een soort proef voor de bestrating van het binnenplein van VOLT. De mock-up is goedgekeurd door de architect, dus de keitjes worden ook zo aangelegd als de gebouwen af zijn.”

Wat kunnen toekomstige bewoners verwachten van wonen in VOLT?
“VOLT bevindt zich op een nieuwe stedelijk knooppunt. De woningen zijn vooral gericht op young professionals, die zijn afgestudeerd en een start maken met hun carrière. In VOLT wonen ze samen met gelijkgestemden in een karakteristiek gebouw, met een plein waar ze elkaar kunnen ontmoeten.

Is er ook voor niet-bewoners iets te doen?
“Jazeker! Op de begane grond komen ook voorzieningen waar niet-bewoners gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld voorbijgangers en kenniswerkers. In de plint komen kantoor-units, een koffiehuis, een horecavoorziening en commerciële functies.”

Is er al meer bekend over de verhuur?
“Amvest gaat de woningen verhuren. De verhuur is nog niet gestart. Geïnteresseerden die meer informatie willen, kunnen op de website www.hureninvolt.nl kijken en zich daar ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer de verhuur start.”

VOLT is naar verwachting begin 2020 klaar. Meer informatie over het project vind je op de projectpagina van VOLT en de website www.hureninvolt.nl.

Het gebouw VOLT in de stijgers