Broedplaats I CHANGE aan de Westlandseweg geopend

Het is zover: de broedplaats van I CHANGE in Nieuw Delft is geopend! Het terrein aan de Westlandsweg is komend jaar de uitvalsbasis van de minimal food waste-beweging I CHANGE. Bovendien kun je er regelmatig terecht met vragen over Nieuw Delft. Kom je binnenkort eens kijken?

Het terrein aan de Westlandseweg is onderdeel van Nieuw Delft, maar het duurt nog even voor de bouw hier start. Tot die tijd wilden wij de plek een mooie bestemming te geven. Daarom gingen we de samenwerking aan met I CHANGE. Initiatiefnemer Mirte van Eijl heeft samen met een team vrijwilligers hard gewerkt aan een tijdelijke broedplaats, die afgelopen vrijdag officieel open ging.

Experimenteren
Op de broedplaats nodigt I CHANGE je uit om in gesprek te gaan over voedsel en ideeën uit te wisselen om voedselverspilling tegen te gaan. Er is volop ruimte om te experimenteren met verschillende initiatieven rond het thema ‘voedsel’. Zo zijn er moestuintjes en een recyclestraat, met onder meer een community voorraadkast. De ideeën die goed werken, worden ook op andere plekken in Delft ingezet. Op de broedplaats is bovendien een kleine horecagelegenheid die elke vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur open is.

Paviljoen Nieuw Delft
Ook medewerkers van team Nieuw Delft – wijzelf dus! – zijn regelmatig op de broedplaats te vinden. Bij ons kun je terecht met vragen over de ontwikkelingen in de vroegere spoorzone. Wil je meer weten over de plannen voor Nieuw Delft? Of heb je een vraag over de bouw? Wandel gerust binnen of maak een afspraak met een van onze collega’s.

Zero waste
De broedplaats is volledig opgebouwd uit restmaterialen uit de omgeving. Zo hebben onder andere bouwbedrijven in Nieuw Delft, IKEA Delft en GAMMA Delft materialen gedoneerd die anders in de container zouden belanden.

I CHANGE blijft in ieder geval tot 1 januari 2021 aan de Westlandseweg gevestigd. Het plan is om daarna te verhuizen naar een ander braakliggend terrein.

Foto:  Marianne Q Fotografie

De broedplaats van I CHANGE aan de Westlandseweg