Nu ook de laatste woningen zijn opgeleverd en de bruggen er liggen, is de Coendersbuurt af. In een aantal videoportretten maken we kennis met de buurt en haar bewoners.

 

Aflevering 1: het TOV-huis.

 

Het Thuis-onder-Vrienden-huis bestaat uit 10 appartementen en een gezamenlijke woonkamer en dakterras. De 10 jongeren met een zelfstandige beperking kunnen er in hun eigen appartement wonen, maar krijgen ook de noodzakelijke begeleiding én een boel gezelligheid. Bewoner Menno laat zijn appartement zien, en zijn moeder Mirjam vertelt waarom het zo fijn wonen is in de Coendersbuurt.

 

 

Aflevering 2: de Groene Gevel

 

Eén huis aan de Graaf Floriskade springt er gelijk uit. In plaats van bakstenen is de gevel helemaal beplant. Deze ‘verticale tuin’ is een ware eye-catcher. Maar is het er ook fijn wonen? Eigenaren Jan en Lydian vertellen meer over hun bijzondere huis.

 

 

Aflevering 3: Zelfbouwer

 

De Coendersbuurt is de eerste buurt in Delft waar zelfbouw werd toegepast. Als ‘zelfbouwer’ koop je een kavel, en bouw je, samen met een architect en een aannemer, het huis helemaal naar je eigen wensen. Bewoner van het eerste uur, Martijn, legt uit hoe het zelfbouwtraject in zijn werk gaat, en hoe hij zijn omgeving zag veranderen in een hechte buurt.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Benieuwd wat er de komende jaren nog meer gerealiseerd wordt in Nieuw Delft? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, en krijg iedere 8 weken een update in je inbox.