Delft is straks een duurzame plek rijker

In de strijd tegen de voedselverspilling en met de missie om van Delft een rolmodel te maken als ‘minimal food waste gemeente’ bouwt I CHANGE the value of food een broedplaats in Nieuw Delft. De broedplaats waar alle activiteiten van de beweging I CHANGE zichtbaar worden, blijft open tot januari 2021 aan de Westlandseweg tegenover SC Delfland. Vanuit projectorganisatie Nieuw Delft wordt het initiatief ondersteund en Nieuw Delft zal zelf ook diverse reguliere activiteiten op deze broedplaats organiseren.

Het plan voor de broedplaats wordt op creatieve wijze met minimale middelen opgezet: een werk- en vergaderruimte in de KAS, de TRUCK voor eten en drinken en de CABIN voor allerlei activiteiten, waaronder educatie en informatie. Het veldje wordt ingericht met picknicktafels her en der waar iedereen welkom is om hier zijn eigen kliekjes te nuttigen of recepten en goede food gesprekken uit te wisselen. Er komen community moestuintjes, een recycle straat met onder meer een community fridge, en vooral genoeg (bewegings)ruimte voor food initiatieven!

Samenwerking Nieuw Delft

In het projectgebied Nieuw Delft is er specifieke aandacht voor thema’s van nu, zoals vernieuwing, duurzaamheid en het veranderende klimaat, maar ook voor technologie, innovatie, verbinding, levendigheid en (tijdelijk) ondernemen. Op het terrein aan de Westlandseweg slaan Nieuw Delft en I CHANGE de handen in één. Medewerkers van Nieuw Delft zullen – zoals voorheen in Loods015 – met regelmaat aanwezig zijn om vragen over de plannen, verkoop van woningen en kavels en de bouwwerkzaamheden te beantwoorden, als aanvulling op de informatie en maquette in het stadskantoor. Op het event Nieuw Delft Presenteert op 21 september aanstaande zal Mirte van Eijl, oprichtster van I CHANGE the value of food, een presentatie geven. Voor meer informatie, raadpleeg www.nieuwdelft.nl

Vrijwilligers gezocht

Met heel veel positieve energie is I CHANGE recent begonnen met de bouw van de broedplaats. Hierbij kunnen ze heel veel extra energie en (handige) handjes gebruiken! Wil je meehelpen aan het bouwen van deze bijzondere plek? In september zijn er I CHANGE bouwdagen op elke maandag, dinsdag en zaterdag. Meld je aan via ikwilhelpen@i-change.nu en bouw mee aan verandering!

Foto van initiatiefnemer IChange aan een tafel met laptop omringd met voedsel

Foto: Marianne Q fotografie