Denk mee over het Houttuinenplein!

De gemeente gaat dit najaar aan de slag met de inrichting van het Houttuinenplein, aan de noordkant van station Delft. Drie bureaus maakten een ontwerp voor het plein. Tot en met 21 februari kun je een reactie geven op de drie ontwerpen via delft.nl/houttuinenplein. Denk je mee?

Het Houttuinenplein is een driehoekig plein, dat aan de noordkant van station Delft ligt. Hier komen geschiedenis, cultuur en innovatie samen. Zo grenst het plein straks aan de innovation gallery van het nieuwe gebouw Huis van Delft. Maar ook aan het Bolwerk: een verwijzing naar de historische toegangspoort van de stad. Het Houttuinenplein is onderdeel van de route tussen het station en de binnenstad. Daarom is de wens om het plein zo in te richten, dat het een prettige plek wordt om te verblijven en elkaar te ontmoeten.

Drie ontwerpen

Gemeente Delft heeft drie bureaus gevraagd om een passend schetsontwerp te maken. Het gaat om: BOOM Landscape, Karres en Brands en LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten. Een adviescommissie zal de ontwerpen beoordelen. Daarbij wordt gelet op ruimtelijke kwaliteit, technische haalbaarheid, beheer en onderhoud, innovatie en klimaatadaptatie. Vervolgens kiest het college een winnend ontwerp. Om tot een juiste keuze te komen neemt het college graag de reacties mee van Delftenaren en andere mensen die het plein gebruiken.

Hoe kan ik reageren?

De drie ontwerpen zijn te bekijken op de website van gemeente Delft: www.delft.nl/houttuinenplein. Voor elk ontwerp is er een beschrijving en een korte video. Reageren kan op deze pagina via een korte, online vragenlijst. Deze kun je invullen tot en met zondag 21 februari 2021.

Winnend ontwerp

De opgehaalde reacties worden meegenomen om tot een juiste keuze te komen. Het winnende bureau werkt het ontwerp daarna verder uit. De aanleg start wanneer Huis van Delft klaar is, naar verwachting eind 2021.

Bekijk hieronder een voorproefje van de drie ontwerpen:

Impressie ontwerp Baljon: Houttuinplein - uit het goede hout gesneden

Houttuinplein – uit het goede hout gesneden (LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten)

Impressie ontwerp Karres en Brands: De Stoep van de Stad

De Stoep van de Stad (Karres en Brands)

Impressie ontwerp BOOM Landscape: Tuin van Delft

Tuin van Delft (Boom Landscape)