Gemeente Delft tekent drie overeenkomsten voor Nieuw Delft op PROVADA

Gemeente Delft ondertekende gisteren drie overeenkomsten met Ballast Nedam Development, Bouwfonds Property Development en Synchroon. Dat gebeurde tijdens de vastgoedbeurs PROVADA.

Gezicht op Delft

Sten Karelse (directeur Ballast Nedam Development), Martina Huijsmans (wethouder gemeente Delft) en Fidan Bulut (gebiedsmanager Nieuw Delft) ondertekenden gisteren de koopovereenkomst voor het project Gezicht op Delft. In maart presenteerde Ballast Nedam Development het ontwerp op het stadskantoor van Delft. Gezicht op Delft bestaat uit koopwoningen in het luxe segment: een appartementencomplex met 25 royale appartementen met een uitzicht op De Kolk en 17 riante grachtenpanden aan de Westsingelgracht. Naar verwachting start de bouw dit najaar.

Sten Karelse: “Gezicht op Delft is het derde project van ons in Nieuw Delft. Qua duurzaamheid presteren de woningen in Gezicht op Delft beter dan de opgelegde normen en waarden. De woningen worden gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd en zijn zo goed als energie-neutraal. Daarnaast wordt er een gemiddelde GPR-score van 8 voor duurzaam bouwen behaald.

Impressie Gezicht op Delft

Porseleinen Hof

Voor het noordelijk deel van de Abtswoudse Hof heeft Synchroon het plan Porseleinen Hof ontwikkeld. Het plan bestaat uit een speelse stapeling van kleine en middelgrote appartementen boven een commerciële plint en een aantal grondgebonden woningen met veel ruimte voor de wensen van de toekomstige kopers. Afgelopen donderdag ondertekenden Tobias Verhoeven (directeur Synchroon), Martina Huijsmans en Fidan Bulut een ontwikkelingsovereenkomst voor dit plan.

Tobias Verhoeven: “In totaal gaat het om ongeveer 90 huur- en koopwoningen die door hun beoogde verschijningsvorm en kleur samen het Porseleinen Hof worden genoemd. Naast de architectuur is ook de toepassing van groen over meerdere verdiepingslagen kenmerkend voor dit project. In samenspraak met Projectorganisatie Nieuw Delft wordt dit initiatiefplan de komende maanden verder uitgewerkt.”

The Family Delft

Voor het plan The Family Delft werd op de PROVADA een ontwikkelingsovereenkomst ondertekend met Bouwfonds Property Development. The Family Delft ligt in de Abtswoudse Hof en grenst aan de studentwoningen X-Ray, die al eerder werden opgeleverd.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager BPD: “De familieappartementen zijn slim ingericht. Er worden bepaalde voorzieningen gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke wasruimte of werkplaats, die een eigen wasmachine of klusplek in de woning overbodig maken. De appartementen zijn bovendien flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen. Daarmee is het ‘community building’ voor gezinnen op de toekomst gericht: binnen de eigen woning kun je doorstromen naar een volgende levensfase.”

Mol: “Tegelijkertijd kunnen kinderen er veilig buitenspelen op de besloten speelplekken binnen in het complex, of in de voetbalkooi boven op het dak. Een glijbaan over twee verdiepingen verbindt de verschillende niveaus, waar ook ouders elkaar ontmoeten.”

Zuidelijke velden Nieuw Delft

Met deze ondertekeningen worden weer een paar belangrijke stappen vooruit gezet in Nieuw Delft. Met het Porseleinen Hof, The Family Delft en de plannen van Pieter van Foreest krijgen ook de zuidelijke velden – naast het al gebouwde X-Ray – steeds meer gezicht.

  • Drie mensen ondertekenen een overeenkomst
  • drie mensen proosten met een glas champagne
  • Drie mensen ondertekenen een overeenkomst