Feestelijke start van Porseleinen Hof

Donderdag 30 juni was de feestelijke aftrap van Porseleinen Hof: een project van Synchroon en ERA Contour. Eerder dit jaar startte ERA Contour al met de bouw van de Porseleinen Toren: een woontoren met op de begane grond horeca. Ernaast komen nog eens 17 stadswoningen: Porseleinen Hof. Ook de bouw van de stadswoningen gaat binnenkort van start. 

Frank van Vliet, de nieuwe gebiedswethouder Nieuw Delft, mocht de feestelijke handeling verrichten: het ontkurken van een fles champagne onder toeziend oog van toekomstige bewoners.

Toren en stadswoningen

Porseleinen Hof bestaat uit twee delen. In de energiezuinige woontoren aan de Papsouwselaan komen 85 huurappartementen. De toren heeft naast de horeca op de begane grond, een gezamenlijke skybar op de vierde verdieping met een groene daktuin. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en genieten van het groen en het uitzicht op de stad.  Redevco heeft eerder dit jaar de 85 appartementen van Porseleinen Toren gekocht van Synchroon. Daarnaast komen er aan de Industriestraat 17 stadswoningen met stallingsgarage en daktuinen: Porseleinen Hof.

Meer informatie

Porseleinen Hof is naar verwachting eind 2023, begin 2024 klaar. Meer informatie is te vinden op  www.porseleinenhof.nl.