Fijne feestdagen en op naar 2022!

Nu 2021 bijna ten einde loopt kijken we terug op opnieuw een bijzonder jaar. Ondanks de coronacrisis is er hard doorgewerkt aan Nieuw Delft. 

Rond het station krijgt het Van Leeuwenhoekkwartier steeds meer vorm. Met de oplevering van verschillende zelfbouwwoningen en Guldenwater mochten we hier het afgelopen jaar een hoop nieuwe bewoners verwelkomen. Nieuwe winkels, sportscholen en praktijken openden hun deuren. En ondertussen ging de bouw onverminderd door. De eerste paal van Gezicht op Delft en Vermeer aan de Houttuinen werd geslagen, Huis van Delft bereikte het hoogste punt en kwam uit de steigers. 

We kijken vooruit naar een jaar met nog meer mooie mijlpalen. Naarmate steeds meer gebouwen in Van Leeuwenhoekkwartier Noord af zijn, kunnen we ook de openbare ruimte eromheen in gaan richten, zoals straten, paden en groen. Zo beginnen we na de zomer met de aanleg van het eerste deel van het Van Leeuwenhoekpark – en hopen we eind 2022 aan de slag te kunnen met Tuin van Delft, aan de noordkant van station Delft. 

Intussen verplaatsen de bouwwerkzaamheden zich langzaam naar het zuiden van Nieuw Delft. Afgelopen jaar begon hier al de bouw van PoortMeesters, de nieuwe zelfbouwwoningen op veld 6 en de hub voor deelvervoer. Komend voorjaar begint ook de bouw van Porseleinen Hof en Toren, aan de Papsouwselaan, en van The Family, aan de Röntgenweg. En op de achtergrond werken we verder aan de plannen voor de laatste delen van Van Leeuwenhoekkwartier Zuid en de Abtswoudse Hof. 

Graag bedanken we jullie voor het geduld het afgelopen jaar. Rond de kerstperiode is het even rustig en wordt er minder gewerkt. Namens alle ontwikkelaars, aannemers en team Nieuw Delft: fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

foto met daarop The Student Hotel, Antoni en het stadskantoor, met sneeuw en de boodschap 'prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!'