Gemeente Delft en DUPON Vastgoed ondertekenen ontwikkelovereenkomst

Afgelopen vrijdag, 9 oktober, is tussen gemeente Delft en DUPON Vastgoed de Ontwikkelovereenkomst getekend voor de uitwerking van het bouwprogramma voor een multifunctioneel gebouw op Veld 2.5 in Nieuw Delft. Met deze ondertekening wordt de volgende stap in de planontwikkeling gezet en komt de realisatie van het plan weer een stukje dichterbij.

Wethouder Huijsmans en directeur de Pon staan bij een tafel met een klein schaalmodel van het toekomstige gebouw

De locatie

Veld 2.5 bevindt zich in het noordelijk deel van Nieuw Delft en is gelegen direct aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Het is één van de locaties waar een hoogteaccent mogelijk is. De verbinding tussen de openbare ruimte, het park, en het gebouw is op deze locatie extra belangrijk en zal zowel in het ontwerp en de programmering van het gebouw, als in het park veel aandacht krijgen.

Martina Huijsmans, gebiedswethouder Nieuw Delft: “Deze ontwikkeling met een divers programma is een mooie toevoeging aan het gebied Nieuw Delft. De prominente ligging aan het park en het hoogteaccent zorgen voor een opvallende uitstraling. De programmering van verschillende functies en de komst van het Filmhuis zorgen voor levendigheid, waarmee de verbinding tussen het gebouw en het park nog eens extra wordt versterkt”.

 

Het plan

Het plan bestaat uit een gemengd programma met ruimte voor cultuur, horeca, werken en wonen. De cultuur- en horecafunctie zal worden ingevuld door Filmhuis Lumen dat naar Nieuw Delft verhuist en uitgebreid wordt van twee naar vier zalen. De komst van Lumen naar dit veld is een mooie invulling van het programma voor het plan van DUPON Vastgoed maar ook een zeer goede aanwinst voor de diversiteit van de programmering van Nieuw Delft en voor de gewenste relatie met het Van Leeuwenhoekpark. Zo komt er niet alleen een terras aan het park, maar zal ook het vertonen van buitenfilms tot de mogelijkheid behoren. Behalve het filmhuis, bestaat het project uit kantoorruimte, waar de Delftse onderneming CE Delft haar intrek zal nemen, en appartementen op de hoger gelegen verdiepingen. Het ontwerp is van Ronald Janssen Architecten uit Amsterdam.

Marc du Pon, directeur DUPON Vastgoed: “We zijn trots dat we de hoge ambitie voor Veld 2.5 met dit project kunnen invullen. Niet alleen qua gemengd programma en architectuur ligt de lat hoog, ook de ambities voor wat betreft zaken als duurzaamheid en de complexiteit van vele functies in één gebouw kan je gerust fors noemen”.