Het beste plan voor veld 6.7

De gemeente is gestart met de zoektocht naar het beste plan voor veld 6.7. Dit is een kavel die in het zuiden van Nieuw Delft ligt, aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. We willen dat hier een gebouw komt met een culturele of maatschappelijke functie voor de buurt.

Prijsvraag

Veld 6.7 ligt tussen het park en de Van Steenwijckplaats, in het midden van veld 6. Voor de kavel bestaat nu nog geen uitgewerkt plan. We geven de kavel uit door middel van een openbare verkoopprocedure met voorselectie. Dit is een soort prijsvraag, waarvoor ontwikkelaars en architecten met een goed idee zich kunnen aanmelden.

Afbeelding van de ligging van veld 6.7. In het noorden de Ireneboulevard, in het oosten de buurt Delftzicht en het park. In het westen de Nieuwe Gracht. In het midden veld 6.7, roze gemarkeerd.

Winnaar

Architecten en ontwikkelaars kunnen zich van 1 februari tot 27 maart 2023 inschrijven. We nodigen hen uit om een visie op te stellen voor de bouwkavel. Drie partijen mogen door naar de tweede ronde. Een selectiecommissie kiest de partij die het mooiste ontwerp met de beste functie heeft bedacht. Naar verwachting is de winnaar in juli 2023 bekend. De winnaar mag het ingediende plan gaan uitvoeren.

Programma

Omdat veld 6.7 centraal in het zuiden van Nieuw Delft ligt, wil de gemeente hier een bijzonder gebouw realiseren dat iets toevoegt voor huidige én nieuwe buurtbewoners. Op de kavel is ruimte voor een gebouw met circa 15 woningen en daarnaast 800 m² voor culturele of maatschappelijke functies. Denk aan zorgvoorzieningen, kinderopvang, sport, kunst, cultuur, een buurtontmoetingsplek of een combinatie.

Meedenken

In de selectieprocedure vragen we directe buurtbewoners mee te denken. We nodigen hen uit om te reageren op de drie plannen die doorgaan naar de tweede ronde. Ook andere deskundigen van de gemeente geven in deze ronde hun adviezen. De partijen mogen de ontvangen tips, wensen en ideeën verwerken in hun plan. Een selectiecommissie kiest uiteindelijk de winnaar.