The Student Hotel bereikt hoogste punt

Bij The Student Hotel Delft wordt de vlag gehesen: het hoogste punt van 34,5 meter is namelijk bereikt! Na de zomer opent het nieuwe gebouw aan het staionsplein haar deuren. Vanaf september is iedereen welkom om hier te slapen, te werken en elkaar te ontmoeten.

Wethouder Martina Huijsmans: “Studenten uit binnen- en buitenland, maar ook kenniswerkers die tijdelijk verbonden zijn aan bijvoorbeeld de TU Delft, vinden hier alle voorzieningen die ze nodig hebben in één gebouw. Tegelijkertijd kunnen ook andere mensen die in Delft wonen of de stad bezoeken er terecht, bijvoorbeeld om elkaar te ontmoeten, te werken of wat te eten. Daardoor wordt het stationsgebied straks een levendige plek die echt iets toevoegt aan de stad.”

Centrale plek

The Student Hotel wordt gebouwd aan het stationsplein van Delft en ligt daarmee vlakbij de binnenstad. Charlie MacGregor, oprichter en CEO van The Student Hotel, noemt Delft ‘een van de meest gewaardeerde, internationale universiteitssteden van Nederland’. “Na vele jaren diverse locaties onderzocht te hebben, ben ik ontzettend verheugd dat we binnenkort onze deuren openen op deze prachtige centrale plek in Delft.”

Voorzieningen

The Student Hotel vind je straks een hoop voorzieningen onder één dak. Er komen 341 kamers voor shortstay- en longstay-gasten. In het gebouw komen verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals een receptie met lounge- en game gedeelte, maar ook een bar-restaurant, ruimten om samen te werken, vergader-, les- en studieruimten, een fitnessruimte en een wasserette. Ook komt er een inpandige fietsenstalling met deelfietsen.

Duurzaam

Het project heeft een hoge duurzaamheidsdoelstelling en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van installaties, constructie en engineering. De Delftse vestiging van The Student Hotel is de eerste in Nederland waarbij veel aandacht is voor circulariteit bij de bouw. Dit komt vooral terug in de gemeenschappelijke openbare ruimten, vanuit de filosofie dat een milieuvriendelijke inrichting er zeker niet saai uit hoeft te zien.

Betrokken partijen

The Student Hotel in Delft is een ontwerp van KCAP Architects&Planners. Het interieur wordt ontworpen door The Invisible Party. BAM Bouw en Techniek – Projecten is verantwoordelijk voor de integrale realisatie en Bectro Installatietechniek ontwerpt en realiseert alle elektrische en machinebouwinstallaties voor het gebouw.