Enorm kartonnen kunstwerk in Nieuw Delft

Heb je hem gezien – het kartonnen bouwwerk dat gisteren op het veld van Huis van Delft verrees? Het is het resultaat van het project Bouwen met Delft door studievereniging Stylos. Onder leiding van kunstenaar Olivier Grossetête bouwden deelnemers een monumentale constructie van bijna 20 meter hoog van enkel karton, tape en menselijke kracht.

Voor het opbouwen van het kartonnen bouwwerk werden workshops georganiseerd waarbij de onderdelen voor het kartonnen bouwwerk in elkaar werden gezet. Op donderdag 9 mei was het dan zover: de toren werd van onderaf in rap tempo opgebouwd, laag voor laag. Meer dan 500 vrijwilligers hielpen mee en trokken veel bekijks. Helaas heeft het bouwwerk de wind en regen die nacht niet doorstaan – maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Tijdelijke initiatieven

Later dit jaar start op deze locatie naast station Delft – ook wel bekend als het voormalige tulpenveld – de bouw van Huis van Delft. Het kartonnen kunstwerk is een van de tijdelijke initiatieven die mogelijk worden gemaakt op braakliggende bouwvelden Nieuw Delft. Eerder werden op het veld van Huis van Delft al een tulpenveld en een zonnebloemenveld mogelijk gemaakt. Meer weten hierover? Kijk op Tijdelijk gebruik van bouwvelden.

Foto:  Karin Janssen

Foto kartonnen bouwwerk van een grachtenpand in Nieuw Delft