Mobiliteitshub voor zelfbouwers en omgeving in Nieuw Delft

Zelfbouwers grepen zaterdag 12 oktober hun kans op de Kavelkiesdag voor veld 6. In korte tijd waren alle 11 individuele zelfbouwkavels en 2 groepskavels uitverkocht. Bijzonder aan deze zelfbouwkavels is dat de gemeente vanaf dag 1 een duurzame mobiliteitsoplossing wil realiseren voor de zelfbouwers op veld 6 en de omgeving.

Martina Huijsmans: “Voor de zelfbouwkavels op veld 6 in Nieuw Delft was de realisatie van een duurzame mobiliteitsoplossing een belangrijk uitgangspunt. De hub is niet alleen bestemd voor de zelfbouwers, maar ook voor de omgeving. Zowel de omwonenden als de nieuwe zelfbouwers worden betrokken bij de realisatie van de hub.”

Mobiliteitshub
De mobiliteitshub moet uitkomst bieden aan buurtbewoners en andere gebruikers die vervoersmiddelen met elkaar willen delen. Denk aan (elektrische) deelauto’s, deelfietsen en deelbakfietsen. En de hub leidt misschien wel tot meer, zoals het delen van een dakkoffer, skibox, kinderzitje of aanhanger.

Win-win-situatie
Een groot voordeel voor gebruikers is dat ze de prettige zekerheid hebben van gegarandeerd vervoer en minder kosten kwijt zijn aan auto’s en parkeerplaatsen. Martina Huijsmans: “Er ontstaat tegelijkertijd ook meer binding met de buurt omdat mensen elkaar door het delen beter leren kennen. Verder zorgen minder auto’s in de omgeving voor een schonere lucht en meer ruimte die anders ingenomen wordt door geparkeerde voertuigen. In deze vrijgekomen ruimte kan bijvoorbeeld extra groen worden aangelegd of een zithoek of tijdelijke speelplaats worden gecreëerd. Passend bij de wensen van de buurtbewoners. Kortom, een mobiliteitshub is ideaal voor mensen die zich ‘slim willen vervoeren’ én streven naar een ‘leefomgeving met hoge kwaliteit’. De gemeente zal binnenkort een marktpartij selecteren die de gewenste dienstverlening van de zelfbouwers en omgeving kan aanbieden.”

kaart van ligging mobiliteitshub voor zelfbouwers Nieuw Delft