Nieuw Delft presenteert zich weer aan de stad op 21 september

Op zaterdag 21 september openen wij weer onze deuren voor jong en oud met de vierde editie van Nieuw Delft Presenteert. Op deze open dag kunt u zowel binnen als buiten nader kennismaken met de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. U bent tussen 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in de publieksruimte van het stadskantoor (Stationsplein 1, Delft).

Het is bijna een jaar na de vorige editie van Nieuw Delft Presenteert. De afgelopen maanden zijn grote, zichtbare stappen gezet in het projectgebied. Rondom het station – noordelijk deel van Nieuw Delft- zijn de vele bouwkranen niet te missen en wordt er driftig gebouwd aan bijvoorbeeld Antoni, The Student Hotel en VOLT. De Coendersbuurt is nagenoeg afgerond. Maar er zijn ook stappen gezet op de zuidelijke velden: het gebied tussen de Ireneboulevard en X-Ray/Leeuwenstein. Dit deelgebied krijgt steeds meer een gezicht door ontwikkelingen als het Porseleinen Hof, The Family Delft en PoortMeesters.

Programma

Wij zijn trots op de stappen die de afgelopen maanden zijn gezet. Nieuw Delft wordt een bijzonder gebied met brede boulevards, een stadspark, afwisselende architectuur en een gracht. Tijdens de vierde editie van Nieuw Delft Presenteert op zaterdagmiddag 21 september vertellen wij er graag meer over! Hieronder vindt u het programma van de dag:

13.00 uur: Deuren van het stadskantoor gaan open (ingang Coenderstraat).
13.30 uur: Opening van de middag door wethouder Martina Huijsmans.
13.00 – 17.00 uur: Informatie- en woonmarkt in de publiekshal van het stadskantoor (doorlopend en gratis). U komt meer te weten over de eerste ideeën voor de velden die in ontwikkeling zijn, maar ook de projecten die in de verkoop zijn of gaan of in verhuur of pre-sale gaan. Er is een podium voor de aanpalende projecten aan Nieuw Delft zijnde ‘Mercuriusweg-Neringstraat’ en INK. Ook komt u meer te weten over thema’s als duurzaamheid, de aangeboden zelfbouwkavels op veld 6 (zowel CPO als PO) en CPO-projecten als GO New Delft, het Kruikhuis en de Majesteit.

Presentaties

Er worden tijdens Nieuw Delft Presenteert tussen 14.00 – 17.00 uur presentaties gehouden – centraal thema is ‘innovaties in Nieuw Delft’ – in de publiekshal van het stadskantoor. Deze presentaties zijn gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden, wel geldt dat er beperkte plaatsen zijn.
14.00 uur: Mobiliteit(soplossingen) in Nieuw Delft/Spoorzone door wethouder Martina Huijsmans.
14.30 uur: Mirte van Eijl (oprichtster I Change, the value of food) verzorgt een presentatie over de strijd tegen voedselverspilling.
15.00 uur: Marjolein Pijpers (TU Delft) houdt een presentatie over hoe Nieuw Delft inspeelt op klimaatsveranderingen in het Van Leeuwenhoekpark.
15.30 uur: Aandacht voor de verschillende innovatieve woonvormen in Nieuw Delft aan de hand van diverse pitches.
16.00 uur: Partner Sjoerd Beerends  van Vera Yanovshtchinsky en Renzo Veenstra (RRog) vertellen meer over het innovatieve project PoortMeesters op veld 9 in Nieuw Delft.

Rondleidingen

Er worden ook exclusieve rondleidingen verzorgd. Deze rondleidingen zijn gratis. Vol=vol. U dient zich van tevoren aan te melden via een mailtje naar nieuwdelft@delft.nl
14.00 – 14.45 uur: naar de bouwplaats van gebouw Antoni (= VOL).
14.30 – 15.30 uur: rondom het thema zelfbouw in Nieuw Delft naar onder meer de Coendersbuurt (maximaal 15 mensen).
15.00 – 15.45 uur: naar de bouwplaats van gebouw Antoni (= VOL).
15.30 – 16.30 uur: door het gehele projectgebied Nieuw Delft (= VOL).

Maquette

Bij de maquette van Nieuw Delft in de publieksruimte staan medewerkers van de Projectorganisatie Nieuw Delft en zij geven een ‘rondje langs de velden’. U krijgt dan een goed beeld van wat er al gerealiseerd is, wat er nu gebouwd wordt en wat de eerste ideeën/plannen zijn voor bepaalde velden. Deze toelichtingen zijn gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Deze rondjes zijn van:
14.30 – 15.00 uur
15.30 – 16.00 uur
16.30 – 17.00 uur
Bij de maquette vindt u ook informatiepanelen over thema’s en ontwikkelingen die spelen in Nieuw Delft.

Aanwezige partners op 21 september

-Amvest / Project VOLT
-Ballast Nedam Development / Projecten Gezicht op Delft, Guldenwater en PoortMeesters
-BPD / Project PoortMeesters en The Family Delft
-DUPON Vastgoed / Eerste ideeën voor veld 2.5
-Eric Amory en Vink Bouw / Project Antoni
-Gemeente Delft
-Go Dutch Development / Project Mercury, Mercuriusweg 1 (grenzend aan projectgebied Nieuw Delft)
-Liesbeth Janson / CPO in oprichting (zelfbouw), genaamd Nieuw Delftse Poort, op veld 6.
-Mirte van Eijl / Tijdelijk initiatief op veld 8.1 – I Change, the value of food
-Niels Timmer / CPO in oprichting (zelfbouw) op veld 6.
-Pieter van Foreest / Eerste ideeën voor veld 6.1
-Projectorganisatie Nieuw Delft / organisator & nieuwe zelfbouwkavels op veld 6
-Sophie Valla Architects / Zelfbouw-CPO GO NEW Delft
-Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn bv / Project Huis van Delft
-TU Delft / Project Van Leeuwenhoekpark
-Van Daal / Zelfbouw-CPO’s Kruikhuis en Majesteit
-Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars / PoortMeesters
-Van Wijnen / Ontwikkeling INK tussen de Mercuriusweg en de Neringstraat (aanpalend aan Projectgebied Nieuw Delft)
-Vera Yanovshtchinsky Architecten & RRog / PoortMeesters

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer weten over Nieuw Delft Presenteert op 21 september, blijf deze pagina in de gaten houden of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram. Heeft u vragen, dan kunt u een mailtje sturen naar nieuwdelft@delft.nl.