Nieuw Delft verheugd over plannen woonzorglocatie Pieter van Foreest

“De plannen van Pieter van Foreest om een woonzorglocatie te realiseren in het noordelijke deel van veld 6 zijn een echte verrijking van het totale plan voor het zuidelijk deel van Nieuw Delft”, aldus Ad Alderliesten, manager Gebiedsontwikkeling Nieuw Delft.

Diny de Bresser: “Met deze ondertekening zetten we een belangrijke stap richting de toekomst. Wonen op een vertrouwde plek in het hart van Delft, ook als er zorg en ondersteuning nodig is. Nieuw Delft is dé plek voor een nieuwe, inspirerende locatie voor senioren, waar jong en oud samen kunnen komen. Delft is immers van ons allemaal. Het is een stad, waar iedereen ertoe doet, jong en oud.”

Wethouder Raimond de Prez: “In de woonvisie hebben we met elkaar afgesproken om te bouwen aan een Delft waarin het kwalitatief goed wonen is. Met woningen van sociale huur tot koop, voor zowel jongeren als ouderen met een grote of kleine beurs. Met de plannen voor dit nieuwe woonzorgcomplex in het hart van Delft zorgen we ervoor dat ook ouderen die wat meer zorg nodig hebben in Delft kunnen blijven wonen.”

Haalbaarheidsonderzoek

Alderliesten: “Met deze ondertekening reserveren we ‘grond in Nieuw Delft’ voor Pieter van Foreest om hun zorgcentrum te bouwen. In de komende maanden volgt een haalbaarheidsonderzoek. Dit betekent dat Pieter van Foreest en het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) samen onderzoeken of de realisatie van de gewenste woonzorglocatie binnen de voor veld 6 geldende kaders kan worden gerealiseerd. Als dat onderzoek positief wordt afgesloten, volgt een ontwikkel- en realisatiefase. Het zal dan tot zeker 2020 of 2021 duren voordat de eerste paal de grond in gaat.”

Zuidelijke velden

Veld 6, waar de woonzorglocatie van Pieter van Foreest gerealiseerd wordt, vormt samen met de velden 7, 8, 9, 10 en 11, de zuidelijke velden van Nieuw Delft. Voor de zuidelijke velden wordt nu een bestemmingsplan gemaakt.