Nieuw tulpenveld aangeplant aan de Papsouwselaan

Komend voorjaar kunnen we in Nieuw Delft weer genieten van een tulpenveld! Deze keer komen de tulpen in Poptahof te staan, op een braakliggend terrein aan de Papsouwselaan. Verschillende schoolklassen hielpen deze week met het planten van de bollen.

Stichting DelftBloeit zorgde de afgelopen jaren al voor meerdere bloemenvelden naast het station. Nu de bouw van Huis van Delft op die plek is begonnen, zijn we samen met de stichting op zoek gegaan naar een nieuwe, tijdelijke locatie binnen Nieuw Delft. Die vonden we op een terrein tussen de Papsouwselaan, Industriestraat en Nijverheidsstraat. Op deze plek wordt in 2020 nog niet wordt gebouwd.

Scholieren helpen planten
Deze week hielpen klassen van verschillende basisscholen om de bollen te planten. Duurzaamheidscentrum De Papaver stelde daarvoor de spullen beschikbaar. Bovendien hebben leerlingen van de afdeling Groen van het Grotius College Praktijkschool geholpen met het voorbereiden van de velden. Een mooie samenwerking, met hopelijk een prachtig resultaat!

kinderen planten tulpenbollen voor het tulpenveld in NieuwDelft

Duurzaam
Stichting DelftBloeit probeert zoveel mogelijk duurzaam te werk te gaan. Dit jaar heeft bijvoorbeeld 35% van de bollen het milieucertificaat PlanetProof. Ook helpt de gekozen plantmethode mee aan de biodiversiteit. De bollen worden namelijk onder de graszoden geplant, waarna de grasmat weer terug worden gelegd. Op die manier hoeft het aanwezige groen niet te worden weggehaald.

150.000 bollen
Een paar honderd meter verderop, op de hoek van de Martinus Nijhofflaan, komt nog een tulpenveld van DelftBloeit. Op de twee velden gaan in totaal zo’n 150.000 bollen de grond in van 14 verschillende soorten. Dat is gelukkig niet allemaal handwerk: de meeste worden machinaal geplant. Nu is het natuurlijk wachten tot de natuur haar werk heeft gedaan. Wij kijken nu al uit naar de bloeitijd!

Tijdelijke initiatieven in Nieuw Delft
Op sommige plekken in Nieuw Delft duurt het nog even voor de bouw begint. We gebruiken die velden graag voor initiatieven die iets moois bijdragen aan de stad, met speciale aandacht voor thema’s als duurzaamheid en verbinding. Het tulpenveld van Stichting DelftBloeit is daar een voorbeeld van.

Foto van het tulpenveld

Foto: Het eerste tulpenveld van Stichting DelftBloeit in Nieuw Delft, naast het station