Interesse in een zelfbouwkavel in Nieuw Delft? Kom naar het zelfbouwcafé op 18 juli!

Na het grote succes van de zelfbouwkavels in de Coendersbuurt en veld 2 en 3 van het Van Leeuwenhoekkwartier volgt na de zomer de uitgifte van zelfbouwkavels op veld 6, waar mensen kunnen gaan wonen en werken. Bent u geïnteresseerd in een kavel of wilt u meer weten? Kom naar het Zelfbouwcafé op donderdag 18 juli!

Tijdens het Zelfbouwcafé presenteren wij het concept kavelpaspoort met de voorlopige zelfbouw spelregels, waarbinnen u uw eigen woning kunt realiseren. Ook zijn wij nieuwsgierig of het kavelpaspoort u voldoende informatie en ruimte geeft om uw ambities te realiseren. U kunt deze avond terecht met al uw vragen over het zelfbouwproces en kennismaken met (de ideeën van) andere zelfbouwers. Ook mensen die naast woonruimte iets anders willen bouwen – zoals een gedeelde werkruimte, galerie, atelier of andere onderneming – zijn van harte welkom.

Wanneer?  Donderdag 18 juli, 19:30
Waar?  Stadskantoor, Stationsplein 1, Delft
Aanmelden:  tvstarrenburg@delft.nl

Samen toewerken naar definitief kavelpaspoort

Door met elkaar in gesprek te gaan tijdens de werkateliers en het zelfbouwcafé draagt u bij aan het samenstellen van het definitieve kavelpaspoort. In een kavelpaspoort (een bouwenvelop met aanvullende ambities) staat onder andere wat er op een kavel wel en niet mag worden gebouwd. Hiermee kunnen de kopers, bijvoorbeeld ontwikkelaars of zelfbouwers, eenvoudig hun ontwerper en bouwer instrueren.

Zelfbouwkavels veld 6

Er worden straks twee soorten kavels op veld 6 aangeboden: individuele kavels aan het park en een hofje en groepskavels aan de Nieuwe Gracht. De individuele kavels aan het park hebben een flexibele kavelbreedte. Uitgangspunt voor de zelfbouw is de realisatie van een mobiliteitshub: een uitkomst voor buurtbewoners en andere gebruikers die vervoersmiddelen met elkaar willen delen. Kijk voor meer informatie op de pagina Zelfbouwkavels veld 6.

Alle ruimte

Zoals altijd krijgt u (als individu of in een groep) weer letterlijk en figuurlijk alle ruimte om uw eigen huis te bouwen. Dat betekent niet dat u alles zelf moet doen of moet kunnen. U hoeft bijvoorbeeld geen architect of aannemer te zijn om uw eigen huis te bouwen. Belangrijk is dat u kansen ziet op een unieke plek die uitdaagt tot onverwachte inzichten.

Ligging zelfbouwkavels

De uit te geven zelfbouwkavels liggen in het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft, tussen de Ireneboulevard, het Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

Ligging van veld 6 in het projectgebied Nieuw Delft

Vragen?

Heeft u een vraag over de zelfbouwkavels? Stuur dan een mailtje naar Toos van Starrenburg via tvstarrenburg@Delft.nl.  Voor overige vragen kunt u mailen naar nieuwdelft@delft.nl.

Foto van tuin van bewoners van de coendersbuurt