Ontwerpwedstrijd voor uitkijktoren in Nieuw Delft

Binnenkort zijn de ontwikkelingen in Nieuw Delft ook vanuit de lucht te volgen! In 2020 komt er namelijk een tijdelijke uitkijktoren aan de Westlandseweg. Daarvoor slaan we de handen ineen met studievereniging Stylos. Via een prijsvraag dagen we bouwkundestudenten uit om met een ontwerp voor de toren te komen.

De uitkijktoren wordt onderdeel van de tijdelijke broedplaats aan de Westlandseweg, waar minimal foodwaste beweging I CHANGE afgelopen vrijdag haar deuren opende. Het terrein maakt deel uit van het projectgebied Nieuw Delft. Omdat het nog even duurt voordat de bouw hier start, stellen wij de ruimte tijdelijk beschikbaar voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Ook wijzelf zijn regelmatig op de broedplaats te vinden om meer informatie te geven over de ontwikkelingen in Nieuw Delft.

Wedstrijd
Studenten kunnen hun ontwerp voor de uitkijktoren tot en met 9 december 2019 indienen. Dat mag individueel of als groep. De jury, die bestaat uit deskundigen vanuit de TU, projectorganisatie Nieuw Delft en vertegenwoordigers uit de omgeving, beoordeelt de inzendingen onder meer op kwaliteit van het ontwerp, uitvoerbaarheid en kosten. Zo moet de toren gemakkelijk op te bouwen en verplaatsbaar zijn. Ook moet het ontwerp aansluiten op een of meer van de onderwerpen die wij in Nieuw Delft belangrijk vinden: duurzaamheid, technologie en het verbinden van mensen. Uit de beste drie inzendingen wordt een winnaar gekozen. Dit ontwerp wordt verder uitgewerkt onder toezicht van een docent van de TU. Het streven is dat de toren begin april 2020 klaar is.

Tijdelijk
Volgens de huidige planning blijft de uitkijktoren tot 1 januari 2021 aan de Westlandseweg staan. Daarna wordt hij waarschijnlijk verplaatst naar een nieuwe, tijdelijke locatie.

Nieuw Delft uitzicht uitkijktoren