Ontwikkelingsovereenkomst ondertekend voor woonzorglocatie met 119 verpleegstudio’s en 68 sociale huurwoningen

Op maandag 2 maart ondertekenden gemeente Delft, projectorganisatie Nieuw Delft, Woonbron en Pieter van Foreest een ontwikkelingsovereenkomst voor de uitwerking van het bouwprogramma voor een woonzorglocatie van Pieter van Foreest gecombineerd met sociale huurwoningen van Woonbron. De beoogde locatie voor deze ontwikkeling is in het zuidelijke deel van het projectgebied Nieuw Delft, direct aan de Ireneboulevard, het nieuw te realiseren Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Wmo en Sport: “Dagelijks bouwen wij aan een stad waar het goed wonen is. Met woningen van sociale huur tot koop, voor zowel jongeren als ouderen met een grote of kleine beurs. In deze ontwikkeling wordt onderzocht of er straks ook in Nieuw Delft sociale huurwoningen en woningen met ‘zorg binnen de muren’ gebouwd kunnen worden. Ook mensen die zorg nodig hebben kunnen zo in Delft blijven wonen. En dat in het hart van Delft, aan een park, in de nabijheid van het station en vlakbij allerlei voorzieningen.”

Plannen verder uitwerken

Pieter van Foreest en Woonbron werken in de komende periode de plannen uit voor de bouw van 68 sociale huurwoningen en een woonzorglocatie met 119 verpleegstudio’s met ontmoetingsruimten en voorzieningen aan een gezamenlijke centrale binnentuin boven een parkeergarage. De start van de bouw is voorzien eind 2021, medio 2023 staat de oplevering gepland.

Diny de Bresser, voorzitter raad van bestuur bij Pieter van Foreest: “Met deze ondertekening zetten we een mooie en belangrijke volgende stap richting de ontwikkeling van wonen voor senioren op een vertrouwde plek in het hart van Delft, ook als er zorg en ondersteuning nodig is. Een nieuwe inspirerende locatie, waar jong en oud samen kunnen komen. Delft is van ons allemaal. Het is een stad, waar iedereen ertoe doet.”

Woonbron-bestuurder Richard Sitton: “In de regio is de vraag naar sociale woningen groot. Als woningcorporatie willen we daarom graag nieuwe sociale huizen bouwen. Helaas zijn er in Delft weinig ontwikkellocaties om dit te kunnen doen. Nu doet zich in Nieuw Delft een mooie kans voor waarvan we samen met Pieter van Foreest het bouwprogramma verder gaan uitwerken. Woonbron wil dat mensen keuzevrijheid hebben waar zij gaan wonen. Onze intentie is de beoogde 3-kamerwoningen toegankelijk te maken voor een brede doelgroep.”

Van links naar rechts op foto: Fidan Bulut (gebiedsmanager Nieuw Delft), Richard Sitton (Woonbron), Diny de Bresser (Pieter van Foreest) en wethouder Karin Schrederhof (gemeente Delft). Foto: Gerard Vellekoop