Opnieuw een tulpenveld in Nieuw Delft

De komende anderhalve maand kan iedereen opnieuw genieten van een tulpenveld naast het station, op de plek van Huis van Delft straks wordt gebouwd. De bloemenzee zal deze keer zelfs bijna tweemaal zo groot worden als vorig jaar.

Eind 2018 plantte stichting DelftBloeit 90.000 bollen op het veld, dat ze afgelopen zomer nog tot een zonnebloemveld hadden omgetoverd. Daarnaast ligt de grond waar vorige lente een tulpenzee ontstond, met ruim 125.000 bollen. Op de plukdag in april 2018 zijn de tulpen meegenomen, maar de bollen bleven in de grond zitten en komen nu opnieuw op.

Tijdelijk gebruik van bouwgrond

Op de plek waar nu het tulpenveld bloeit start na de zomer de bouw van Huis van Delft, op de kop van Nieuw Delft. Na het succes van vorig jaar kon Nieuw Delft de bouwgrond – in overleg met Huis van Delft – nog een keer in bruikleen geven aan stichting DelftBloeit. Op die manier ondersteunt Nieuw Delft de missie van DelftBloeit om de binnenstad te ‘vergroenen en verbloemen’!

Bloei en plukdag

Inmiddels is de bloeitijd aangebroken! De planten zijn al flink gegroeid en er komen steeds meer tulpen uit. Nog even en je waant je – op weg van of naar het station – even in de Keukenhof. Tegen het einde van de bloeiperiode van de tulpen organiseert stichting DelftBloeit weer een plukdag. Wanneer dat is, is afhankelijk van het weer en wordt bekend gemaakt via de website en Facebook van de stichting. Ook volgt er een dag waarop geïnteresseerden de bollen mogen komen uitgraven. Op 1 mei draagt de stichting het veld weer over aan Nieuw Delft. 

Tulpenveld in Nieuw Delft