Overeenkomst voor bouw van Porseleinen Toren en Hof

Projectontwikkelaar Synchroon en de gemeente Delft hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de Porseleinen Toren en Porseleinen Hof in Nieuw Delft. De Porseleinen Toren wordt een woontoren met op de begane grond horeca. Ernaast komen nog eens 17 stadswoningen: Porseleinen Hof.

Porseleinen Toren en Porseleinen Hof zijn onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft. De nieuwbouw bestaat uit een woontoren met 85 huurappartementen, ongeveer 200 m2 horeca en 17 stadswoningen (koop) met garage en daktuinen. Het gebouw Porseleinen Toren krijgt een groene daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Aanwinst

Wethouder Martina Huijsmans is trots op deze ontwikkeling; “Porseleinen Toren is een aanwinst voor Abtswoudse Hof. Niet alleen voor toekomstige bewoners, maar voor heel Delft. Het gebouw zal er schitterend uit gaan zien en is ook nog eens innovatief en gericht op de toekomst. Als straks de horeca opent, zal Nieuw Delft nog levendiger worden”.

Het gebouw krijgt wit geglazuurde gevelstenen en mat keramische materiaal die het een ‘porseleinen’ uitstraling geven. Het ontwerp is van Orange Architects.


Porseleinen Toren

Duurzaam

Henri van Dam, directeur Synchroon: “Wij zijn blij dat we een dergelijk mooi gebouw aan de binnenstad van Delft mogen toevoegen tezamen met nog eens 17 stadswoningen. Het woongebouw is niet alleen fraai om te zien, maar ook heel duurzaam met voldoende ruimte voor biodiversiteit.”

De energievoorziening van de Porseleinen Toren is vernieuwend. Slim gebruik van lucht-water-warmtepompen en droge koelers zorgen voor verwarming en koeling. Het gebouw wordt duurzaam, onder meer door zonnepanelen, een ontwerp dat rekening houdt met klimaatverandering en aanleg van stadsnatuur.

Bouw begint in 2022

De start van de bouw staat gepland in maart 2022. De gebouwen zijn naar verwachting het vierde kwartaal van 2023 af.


Porseleinen Hof