Zomer in het pop-up Van Leeuwenhoekpark

Eind augustus is het zover: dan begint de aannemer met de aanleg van het Van Leeuwenhoekpark. Voor de eerste schop de grond in gaat, kunnen buren en andere Delftenaren deze zomervakantie al even oefenen. Op het plein bij de fontein – tussen The Student Hotel en Anne&Max – verschijnt namelijk een pop-up park.

Neem een goed boek mee, zoek verkoeling bij de fontein, of daag je buren uit voor een potje schaak, kubb of jenga. Ook kun je elk weekend meedoen aan een gratis zomerse activiteit:

Zondag 7 augustus | 16:00 – 18:00 | Salsa en bachata

Jarenlang leerden Delftenaren hun eerste danspassen bij Dansschool Wesseling aan de Houttuinen, totdat de studio naar een nieuwe plek verhuisde voor de bouw van de spoortunnel. Deze zondag keert de dansschool terug naar Nieuw Delft voor een middag latin dansen – deze keer op het dak van diezelfde spoortunnel. Na een korte workshop voor beginners en een demo kan er vanaf 16.30 uur vrij gedanst worden, onder het genot van deuntjes van een dj. Aanmelden is niet nodig!

Zondag 14 augustus | Buitenbios

Klap je stoeltje uit en kom een film kijken in het toekomstige Van Leeuwenhoekpark! Op zondag 14 augustus organiseren de vrienden van het park – Filmhuis Lumen, Nieuw Delft, The Student Hotel, Anne&Max en Ibis Styles – een openluchtbioscoop op de plek waar het park komt. Die dag kun je kiezen uit drie zomerse films, waaronder een kinderfilm voor alle leeftijden. Het tijdschema en de films vind je hier.

We zien je in het pop-up park!

.

Impressie centrale loper Park Noord