Met uw ideeën maken we samen het park voor de stad

Het Van Leeuwenhoekpark krijgt steeds meer vorm. Nu in het noordelijk deel van het park de puntjes op de i worden gezet, kijken we vooruit naar de plannen voor het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark en het vervolg van het participatietraject.

Participatiebijeenkomst

We nodigen Delftenaren en geïnteresseerden van harte uit voor de participatiebijeenkomst over het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark. We organiseren twee keer dezelfde bijeenkomst. De eerste bijeenkomst, op dinsdag 25 juni, is inmiddels vol. U kunt zich nog wel opgeven voor de tweede bijeenkomst op dinsdag 2 juli vanaf 19.00 uur in het stadskantoor. U kunt zich aanmelden via het formulier.

Opzet van de avond

Deze avond nemen we u in vogelvlucht mee in het voorlopige ontwerp dat er nu ligt en hoe we hier zijn gekomen. We delen met u wat de plannen zijn voor de vergroening van het noordelijk gedeelte van het park en de onderdelen in het zuidelijk deel van het park waar we uw ideeën voor willen verzamelen. Tijdens deze avond heeft u de mogelijkheid om uw wensen en ideeën in te brengen voor de invulling van 4 plekken in het zuidelijk park. Deze ideeën worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp waar de landschapsarchitect deze zomer aan werkt. Na de zomer wordt dit gepresenteerd wordt in een vervolgsessie. Ook lichten we toe hoe de verdere participatie en het vervolg eruit zal zien.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht. Dit doet u via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie.

Samen werken aan een prachtig park

Het participatietraject voor het Van Leeuwenhoekpark is gestart in 2016. Sindsdien hebben mensen van binnen en buiten Delft hun ideeën voor het park gedeeld. Op basis van een prijsvraag kozen Delftenaren voor het schetsontwerp van Baljon landschapsarchitecten. Met deze bijdragen is het ontwerp voor het park tot stand gekomen.

Wethouder van Vliet: “Een park wordt van de stad, wanneer je het samen maakt. Veel bewoners hebben goede ideeën voor de inrichting. Dit hebben we al eerder ervaren bij het ontwerp voor de aanleg van het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekparkpark Zuid, waar Delftenaren volop hebben meegedacht. Het noordelijk deel van het park is al Met elkaar hebben we een mooie, groene plek voor de stad geworden. Daar ben ik bijzonder trots op. En het park is er niet alleen voor onze inwoners, de beplanting en bomen versterken ook de biodiversiteit. Tuinvogels, gierzwaluwen, bijen en vlinders vinden hier hun voedsel en nestelgelegenheid. Zo is het een levendige plek voor mens, plant én dier.”

Blijf op de hoogte

Kunt u niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.nieuwdelft.nl/nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Impressie van het van Leeuwenhoekpark