Van plein naar park

Afgelopen zondag veranderde het pleintje bij de fontein in een openluchtbioscoop! Op deze warme zomerdag kon je drie films bekijken op de plek waar straks het Van Leeuwenhoekpark komt. Ruim 300 bezoekers – jong en oud, buurtbewoner en toerist- genoten mee van Buurman & Buurman, Licorice Pizza en West Side Story.

Pop-up park

De buitenbios was de feestelijke afsluiter van het pop-up park. Eind vorig jaar sloegen we de handen ineen met buurtbewoners en ondernemers, om het plein rond de fontein alvast wat gezelliger te maken in aanloop naar het Van Leeuwenhoekpark. Er kwamen tijdelijke plantenbakken, picknickbanken en een schaakspel. Bovendien waren er deze zomer elk weekend gratis activiteiten te doen die je straks ook in het park kunt doen. Van bootcamp, yoga en tai chi tot films kijken in de buitenlucht dus!

De buitenbios en de amdere activiteiten werden aangeboden door Nieuw Delft en de vrienden van het park: The Student Hotel, Filmhuis Lumen, Dansschool Wesseling, Anne&Max Delft, Ibis Styles, ITCCA Delft en de Fitness & Health Club Delft.

Aanleg van Leeuwenhoekpark

Volgend weekend ruimen we het tijdelijke pleintje op en beginnen we met de aanleg van het eerste stukje Van Leeuwenhoekpark. Het eerste gedeelte, tussen The Student Hotel en gebouw Antoni, is naar verwachting in januari klaar.