PoortMeesters: stadswoningen en appartementen in hartje Delft

Gebiedsontwikkelaar BPD en Ballast Nedam Development sluiten een overeenkomst met Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS). In Nieuw Delft, aan de rand van het historische centrum, realiseren zij samen het nieuwbouwplan PoortMeesters. Een duurzaam woongebouw met 95 woningen. Het grootste deel bestaat uit grondgebonden stadswoningen. Op twee plekken in het complex is ruimte voor compacte en luxe appartementen. 

BPD Ontwikkeling en Ballast Nedam Development tekenen vandaag de ontwikkelovereenkomst voor woongebouw PoortMeesters met het ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS).

Reuring en rust

Woongebouw PoortMeesters ligt vlakbij het historische centrum van Delft en Station Delft, het nieuwe OV-knooppunt voor trein, bus en tram. De architectuur van Vera Yanovshtchinsky Architecten kenmerkt zich door grote poorten met trappen die toegang geven tot een collectieve binnentuin. De tuin ligt op één hoog, boven de privéparkeerplaatsen. Bewoners en passanten kunnen hier rust vinden, midden in de reuring die de stad en het OV-knooppunt te bieden hebben.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de stadswoningen, appartementen én in de inrichting van de openbare ruimte van dit nieuwbouwproject. Het hele woongebouw wordt gerealiseerd zonder gasaansluitingen. Daarmee sluit PoortMeesters aan bij de actuele nieuwbouwopgave, waar ‘gasloos’ bouwen de norm is.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Duurzaamheid komt op veel vlakken terug in PoortMeesters. Naast aandacht voor de energietransitie van gas naar ‘all-electric’, wordt er gebouwd met duurzame materialen en willen we deelmobiliteit aanbieden aan de bewoners. De groene collectieve binnentuin biedt een oase van rust in de levendige omgeving. Kinderen kunnen er veilig buitenspelen. Door de flexibele inrichting van de stadswoningen en appartementen, zijn ze geschikt voor iedere levensfase.”

Jan Voorrips construction director bij Ballast Nedam: “De stadswoningen en appartementen zijn naar eigen keus in te richten, er is veel mogelijk. Ook bij verandering van de gezinssamenstelling of levensfase zijn alle woningen gemakkelijk aan te passen aan andere woonwensen. In het najaar van 2018 verwachten we klaar te zijn met de ontwikkelfase en kunnen we starten met de verkoop.”

Meer informatie
Het project PoortMeesters wordt ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Veld 9 VOF, een samenwerking van BPD Ontwikkeling BV en Ballast Nedam Development. Meer informatie over het project vind je hier en op www.poortmeesters.nl.