Voorlopig ontwerp Porseleinen Hof gepresenteerd

Op dinsdag 9 juni organiseerden Synchroon en Orange Architects, samen met de projectorganisatie Nieuw Delft, een digitale informatieavond over het voorlopig ontwerp van het project Porseleinen Hof. De avond werd door circa 45 mensen vanuit hun huis bijgewoond in verband met corona.

Porseleinen Hof

In het projectgebied Nieuw Delft is ontwikkelaar Synchroon samen met Orange Architects bezig met de ontwikkeling van het karakteristieke Porseleinen Hof. Deze ontwikkeling is gelegen aan de Papsouwselaan/Nijverheidslaan (veld 8.5) en Ambachtsstraat (veld 8.3). Naast en achter de huidige Aldi in Delft wordt gewerkt aan een woontoren met 87 huurappartementen, met erachter 17 bijpassende eengezinskoopwoningen.

Voorlopig ontwerp

Op de informatieavond kwamen de deelnemers alles te weten over het afgeronde voorlopig ontwerp voor Porseleinen Hof. Het VO is de eerste ruimtelijke en esthetische uitwerking van een project. De indeling van het ontwerp (interieur) en de buitenkant (exterieur) en de te gebruiken kleuren en materialen zijn inmiddels vastgesteld en overlegd met de gemeentelijke instanties. Het Porseleinen Hof is een echte Delftse ontwikkeling omdat het een ‘porseleinen uitstraling’ krijgt. Een verwijzing naar het beroemde Delftse Blauw. Meer informatie en beelden van het voorlopig ontwerp zijn te raadplegen op www.nieuwdelft.nl en www.orangearchitects.nl.

Planning

Synchroon en Orange Architect werken nu toe naar een definitief ontwerp. De verwachting is dat dit ontwerp in het najaar wordt vastgesteld. De start van de bouw kan dan plaatsvinden in mei/juni 2021, de oplevering is gepland in maart/april 2023.

Interesse in een woning?

De verkoop van eengezinskoopwoningen is nog niet gestart. De verkoop start naar verwachting in de periode maart – mei 2021. De verhuur van de appartementen start dan in de tweede helft van 2022. Tegen die tijd zal Synchroon een verkoop/verhuurmanifestatie organiseren. In de tussentijd houd deze website in de gaten en wordt lid van de nieuwsbrief van Nieuw Delft via www.nieuwdelft.nl.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit project? Stuur dan een e-mail naar m.perenboom@synchroon.nl. Wilt u meer weten over de plannen voor de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft? Raadpleeg dan deze website of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.