Porseleinen Toren officieel geopend

De Porseleinen Toren in Nieuw Delft is op dinsdag 16 april 2024 feestelijk geopend door wethouder Frank van Vliet. De glanzend wit geglazuurde woontoren is een opvallende verschijning aan de Papsouwselaan in Nieuw Delft.

Wethouder Frank van Vliet van Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte van Gemeente Delft opende onder toeziend oog van projectbetrokkenen, officieel de woontoren. Ook was er gelegenheid voor een rondleiding door het gebouw.

Wethouder Frank van Vliet: “Op deze prominente plek in Delft springt Porseleinen Toren er met glans tussenuit. Ik ben er trots op dat we samen met alle betrokken partijen weer een klimaatneutraal gebouw hebben neergezet. Een gebouw met 85 woningen die hard nodig zijn in een groeiende stad als Delft. Met horeca in de plint én een daktuin voor bewoners is er ook volop ruimte om elkaar te ontmoeten.

De woontoren bestaat uit 85 vrije sector huurappartementen en ongeveer 200 m2 bedrijfsruimte op de begane grond. De appartementen verschillen van grootte tussen de 45 en 130m2. Met een daktuin en een gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners.

Porseleinen Toren is ontwikkeld door Synchroon met Orange Architects en ERA Contour. Redevco is de eigenaar van de woontoren en heet de komende weken haar nieuwe huurders welkom.

Oplevering Porseleinen Toren