Project omschrijving

Bouw PoortMeesters

Volgende week start de bouw van Poortmeesters aan de Industriestraat. Afgelopen weken is de aannemer bezig geweest met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf woensdag 10 maart beginnen de heiwerkzaamheden. Deze duren naar verwachting 6 weken.

In deelgebied Abtswoudse Hof, tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht, komt PoortMeesters te liggen. Het project bestaat uit stadswoningen en appartementen en wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development en Bouwfonds Property Development. Twee poorten geven toegang tot de klimaatadaptieve binnentuin, die beschikt over een innovatief systeem voor waterberging.

Heiwerkzaamheden en hinder

De aannemer, Ballast Nedam West, zal tot halverwege april bezig zijn met de heiwerkzaamheden voor Poortmeesters. In totaal worden 671 prefabbetonpalen aangebracht met 2 heistellingen. Dit kan gepaard gaan met geluidshinder. Direct omwonenden hebben hier een brief over ontvangen. De werktijden zijn over het algemeen van 7.00 uur tot ca. 16.00 uur.

Vervolg

Vanaf eind maart legt de aannemer de fundering, elektra, water en overige kabels aan. Daarna gaat de aannemer verder met de ruwbouw. Het project is naar verwachting klaar in het eerste kwartaal van 2023. Let op: dit is een streefplanning – door omstandigheden kan deze veranderen.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bouw? Neem dan contact op met de aannemer via.  poortmeesters@ballast-nedam.nl. Kijk voor meer informatie over Poortmeesters op: https://www.nieuwbouw-poortmeesters.nl/