Project omschrijving

Bouw The Student Hotel

Tot aan de zomer van 2020 bouwen BAM en Bectro Installatietechniek aan de Delftse vestiging van The Student Hotel. Het hotel, dat straks grenst aan het stationsplein en de Westsingelgracht, wordt een ontmoetingsplek voor onder meer toeristen, zakenreizigers, studenten en young professionals. 

De globale bouwplanning ziet er als volgt uit:

Voorbereiding: februari – maart 2019
In deze fase wordt de bouwplaats ingericht en worden de funderingspalen ‘voorgeboord’. Op die manier wordt de bodem onderzocht op mogelijke belemmeringen bij het bouwen.

Funderingswerkzaamheden: maart – april 2019
De funderingswerkzaamheden duren naar verwachting 10 weken. De palen worden niet geheid, maar in de grond gebracht door middel van schroefpalen. Hoewel de werkzaamheden enige trillingen en geluidshinder kunnen geven, is de hinder aanzienlijk kleiner zijn dan bij traditioneel heiwerk.

Ruwbouw: medio april 2019 – begin 2020
Tijdens de ruwbouwfase wordt de betonnen draagconstructie van het hotel opgebouwd tot een hoogte van 19 meter. Vanaf september wordt verder gebouwd aan de torens, tot een hoogte van ongeveer 34 meter. Ook worden de  gevelelementen geplaatst. Om dit veilig te kunnen doen,  is het fietspad langs de Westsingelgracht regelmatig op vrijdag en zaterdag afgesloten.

Afbouw: begin 2020 – zomer 2020
In deze fase volgt de afwerking en aankleding van het gebouw. Deze werkzaamheden vinden vooral in het gebouw plaats, waardoor de verwachte hinder voor de omgeving beperkt is.

Let op: bovenstaande planning is een streefplanning – door omstandigheden kan deze veranderen.

Kaart met ligging The Student Hotel

Hinder en klachten


De werkzaamheden vinden doorgaans plaats van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Hoewel we ons best doen om de overlast te beperken, kunnen de werkzaamheden hinder opleveren in de vorm van onder andere geluid, trillingen en/of bouwverkeer. Bouwbedrijf BAM is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Heeft u een klacht of tip voor de bouw van The Student Hotel? Dan kunt u die met het bouwbedrijf delen via www.verbeterdebouw.nl.

Blijf op de hoogte


BAM en Bectro Installatietechniek houden u op de hoogte van de werkzaamheden en mogelijke hinder via de app ‘BAM Bouwt’. De app is gratis op uw telefoon te downloaden via de App Store of Google Play. Nieuwsberichten over de werkzaamheden delen wij ook via www.nieuwdelft.nl/nieuws, onze digitale nieuwsbrief en het Facebook- en Twitter-account van Nieuw Delft.

Impressie van The Student Hotel