Project omschrijving

Contactpagina zelfbouwgroepen

Van 10 maart t/m 26 maart 2023 kunt u zich inschrijven voor de laatste reeks zelfbouwkavels in Nieuw Delft. In totaal zijn er 6 groepskavels beschikbaar. Sommige zelfbouwgroepen zijn nog op zoek naar leden. Andere belangstellenden zoeken nog een groep bij wie zij zich kunnen aansluiten. Op deze pagina stellen CPO-initiatiefnemers zich aan u voor. Wilt u kennismaken? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen via de gegevens die bij de groep vermeld staan.

Blauw Bouwgroep

Contactgegevens: Fred Herrebout, 0624095576 of fredherrebout@yahoo.com

Ik ben Fred Herrebout, woon momenteel in Den Haag en werk bij de TU in Delft. Ik ben, met mijn vrouw, bezig om een bouwgroep te starten voor een van de kavels van veld 6. We zoeken nog leden om samen een bouwgroep te vormen met zo’n 10 -15 huishoudens. Ons ideaal: een appartement dicht bij het centrum van Delft, in eigen beheer ontwikkelt – met natuurlijk professionele begeleiding van een ervaren architect – Sophie Valla. Trefwoorden: duurzaam, gemeenschappelijk zonder alles te delen en divers: kleine en grote appartementen, jonger en wat ouder. Heeft u belangstelling om mee te doen? Neem gerust contact met ons op via bovenstaande gegevens.

CPO Vrede en rust

Contactgegevens: Hani Andraws, 0647229707 of h.andraws@outlook.com

Wij zijn Hani en Nadine Andraws. We willen een groep starten of lid worden van een groep voor zelfbouw groepskavel veld 6 zuid. Sinds 2017 wonen we in Delft. Hani is 45 jaar en Nadeen is 40 jaar.  Hani werkt als maatschappelijk werker en heeft zijn eigen bedrijf. We zijn sociaal, vriendelijk, rustig en betrouwbaar.  We willen graag in Delft blijven wonen met mensen die net als wij in de toekomst in vrede en begrip willen leven voor hun buren.

Met vriendelijke groeten,
Hani & Nadine

CPO Nieuw Delft

Contactgegevens: Helma Wagemakers, helmawagemakers@hotmail.com

Ook CPO Nieuw Delft wil een geweldig project gaan realiseren op een van de beschikbare kavels. We denken aan 10 tot 15 woningen en een gezamenlijke plek om af en toe samen te komen en leuke dingen te organiseren zoals huiskamerconcertjes, exposities of gewoon een feestje voor je eigen familie. Ook een gezamenlijke logeerruimte is een optie. Er komen appartementen die wat groter zijn maar we willen ook een aantal kleine appartementen realiseren voor starters. We bouwen geen huizencomplex maar een leuke buurt met elkaar.

We worden begeleid door Bureau Massa die niet alleen onze architect is maar ook het hele proces van de CPO gaat begeleiden. Zo hoeven we zelf niet steeds het wiel uit te vinden. Wil je meer weten of aanhaken? Kijk dan op de site van Bureau Massa of stuur en mailtje naar een van de leden: helmawagemakers@hotmail.com. En wie weet worden we buren!

Bouwgroep PZ09

Contactgegevens: bbdb@xs4all.nl of info@smnlarchitecten.nl

Wij zijn Broer-Bouwes, Twan, Esmeralda en Peter. Tijdens de informatiebijeenkomsten bij de Gemeente Delft over de mogelijkheid om in Nieuw Delft zelf een nieuwe woonplek te realiseren hebben we elkaar ontmoet. Het bleek dat we de gezamenlijke voorkeur voor het specifieke zelfbouwkavel PZ09 hadden. De ligging zal een mooi uitzicht bieden op het van Leeuwenhoekpark, met bovendien de mogelijkheid voor royale buitenruimten aan de binnentuin op het zuiden. De bedoeling is praktische zaken als entree, lift, trappenhuis en fietsenstalling te delen.

Op dit moment hebben wij met onze 4 huishoudens al een ruimtelijke indeling gemaakt op basis van onze voorkeuren. Ongeveer de helft van deze ruimte is echter nog beschikbaar. Als het je aanlokkelijk lijkt in een fraai toekomstig stukje Delft te gaan wonen, kun je je nog bij ons aansluiten. Kijk voor meer informatie hier of stuur ons een e-mail voor een kennismaking met onze bouwgroep.

CPO Bouwgroep NIEUW IN DELFT

Contactgegevens: Marius de Goeje, 06-51352321, m.degoeje@kpnmail.nl of Olivier van der Bogt van Bureau NZ, 06-24668167, olivier@bureaunz.nl

De afgelopen jaren realiseerde Studio Huijgens samen met Bureau NZ meerdere CPO woonwerkgebouwen met bouwgroepen in Nieuw Delft. De gebouwen onderscheiden zich op het vlak van levensloopbestendigheid, collectieve voorzieningen zoals gedeelde dakstudio met dakterras en logeervoorzieningen, goede mogelijkheid voor het bergen van fietsen, hoog afwerkingsniveau van interieur en exterieur, verschillende woningafmetingen met vrije indeelmogelijkheden, extra vrije hoogte, grote buitenruimtes en veel aandacht voor daglicht en uitzicht.

Dit heeft mij en anderen enthousiast gemaakt om als groep in te schrijven op een van de groepskavels aan de Nieuwe Gracht. Met de architecten verkenden we al diverse financiële en ruimtelijke mogelijkheden en er liggen hier geweldige kansen voor een ontwerp voor ca. 10 verschillende appartementen met veel licht en ruimte aan de gracht- en tuinzijde. Met een goed toegankelijke groepstuin aan een collectieve tuin in het middenterrein en met mogelijkheden voor een collectieve ruimte aan de groepstuin of een gemeenschappelijk dakterras. Juist deze aspecten zijn voor mij reden om een groep te vormen. Verken nu samen met ons de mogelijkheden om deel te nemen aan de bouwgroep NIEUW IN DELFT en neem contact met ons op.

Vragen?

Wij updaten deze pagina regelmatig. Heeft u ook een zelfbouwgroep of wilt u er één oprichten? En zoekt u nog leden? Wij kunnen ook uw initiatief vermelden op deze pagina. Stuur een oproepje met de conceptnaam van uw initiatief, een beschrijving en contactgegevens naar nieuwdelft@delft.nl.