Project Description

House of Delft

Inspirerende verhalen van oude en nieuw pioniers uit Delft vormen het uitgangspunt voor House of Delft. Een innovatief en spraakmakend project waarin de pioniers van Delft worden geëerd. Vanwege hun buitengewone prestaties op het gebied van ambacht, wetenschap, kunst, techniek en hightech innovatie.

House of Delft wordt gerealiseerd op de noordelijke kop van Nieuw Delft, precies tussen station Delft en de historische binnenstad in. Voor bezoekers die met de trein arriveren wordt House of Delft straks de eerste ontmoeting met de stad en met de talenten van vandaag.

Impressie van House of Delft by night

Impressie: concept-definitief ontwerp House of Delft (maart 2018).

Programma
House of Delft krijgt een breed aanbod dat onder andere bestaat uit ateliers met publiek programma, met werkruimtes voor innovatieve bedrijven, start-ups, een prachtig auditorium en ondersteunende horeca. Een groot deel van de begane grond is bedoeld voor (semi-)openbare functies. House of Delft wordt dan ook letterlijk de ‘huiskamer’ van de stad: zowel voor inwoners van Delft, als voor de bezoekers die vanuit deze locatie de stad kunnen ontdekken.

Op de verdiepingen en aan de kant van de Coendersbuurt komen ook koop- en huurwoningen, bedoeld voor long en short stay. Denk aan maisonnettes, lofts, penthouses en appartmenten voor mensen die dicht bij het centrum willen wonen, maar ook voor kenniswerkers en gasthoogleraren die hier voor kortere periode blijven. Dit alles wordt uitgevoerd met duurzame, kwalitatieve materialen. De parkeergarage biedt ruimte aan circa 45 auto’s, inclusief een aantal elektrische deelauto’s.

Ontwerp
House of Delft is ontworpen door oud-rijksbouwmeester Frits van Dongen en zijn partner Patrick Koschuch. Het is een moderne vertaling van de oorspronkelijke woon- en geboortehuizen van belangrijke Delftse pioniers. En biedt plek aan de pioniers van nu.

Planning
Op dit moment wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp (DO). Na de zomer wordt dit DO en de invulling van de publieke functies aan het grote publiek gepresenteerd. Kijk voor meer informatie op www.houseofdelft.nl. Op deze website kunt u zich ook aanmelden als u een bijdrage wilt leveren of onderdeel wilt uitmaken van House of Delft.

  • Impressie van House of Delft
  • Impressie van achtergevel van House of Delft
  • Impressie van House of Delft

Project details

Oplevering:
Projectbegeleiding:
Ontwerp: Frits van Dongen en partner Patrick Koschuch
Bouwbedrijf: Bouwcombinatie SBB – Vink Bouw Antoni VOF
Projectwebsite: www.houseofdelft.nl
Contactinfo makelaar: