Project omschrijving

I CHANGE – tegen voedselverspilling

Aan de Westlandseweg, midden in Nieuw Delft, vind je I CHANGE. Bij deze broedplaats staat de strijd tegen voedselverspilling centraal.

I CHANGE wil voedselverspilling tegen gaan door mensen te inspireren en te stimuleren om bewuster met eten om te gaan. Je kunt er terecht voor een drankje of een maaltijd in het Food Rescue café, waarbij er zoveel mogelijk gekookt wordt met ingrediënten die anders vernietigd zouden worden. Liever in je eigen keuken aan de slag? In de Food Rescue Store worden ‘geredde’ groenten verkocht. De Broedplaats is een levendige plek, waar geregeld gekookt wordt door gastkoks, en waar je workshops kunt volgen over o.a. voedselverspilling tegengaan.

Hoofdingang van Broedplaats I CHANGE in Nieuw Delft

Duurzaamheid

I CHANGE vindt duurzaamheid heel belangrijk. Het terrein is dan ook ingericht met bijna volledig hergebruikte materialen, en stroom wordt opgewerkt met eigen zonnepanelen. In de moestuin worden groenten en kruiden verbouwd, waar ook inwoners van Delft hun handen uit de mouwen kunnen steken. Ook vind je op het terrein een wormerij, waar wormen GFT afval transformeren tot vruchtbare aarde.

Tijdelijke initiatieven in Nieuw Delft

Op sommige plekken in Nieuw Delft duurt het nog even voor de bouw begint. We gebruiken die velden graag voor initiatieven die iets moois bijdragen aan de stad, met speciale aandacht voor thema’s als duurzaamheid en verbinding. I CHANGE is daar een voorbeeld van. Klik hier voor een overzicht van alle tijdelijke initiatieven in Nieuw Delft.