Project omschrijving

PoortMeesters

In deelgebied Abtswoudse Hof, tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht komt PoortMeesters, een project van Ballast Nedam Development en Bouwfonds Property Development. Het plan bevat 52 ruime stadswoningen en 51 luxe appartementen. De stadswoningen zijn gelegen aan de Nieuwe Gracht, Industriestraat en het Mercuriuspad. De appartementen komen op de hoek van de Nieuwe Gracht en Mercuriusstraat en aan de Nijverheidsstraat te liggen.

Hoe ziet het ontwerp eruit?
Het ontwerp bestaat uit een carré van aaneengeschakelde appartementen en stadswoningen. Het project bevat 2 poorten die vanaf de openbare ruimte toegang geven tot een gemeenschappelijke binnentuin op de 1e verdieping. Met een innovatief watersysteem wordt een waterneutraal dek gerealiseerd. Hiermee wordt invulling gegeven aan de hoge ambities voor klimaatadaptatie en waterberging in dit plan. De stadswoningen zijn 3 of 4 lagen hoog. De appartementengebouwen zijn 6 lagen hoog. Het gebouw wordt uitgevoerd in een lichte kleurstelling.

Impressie PoortMeesters

Wat is de status van het plan en de verwachte planning?
De start van de bouw staat in het laatste kwartaal van 2019 gepland. Het totale project wordt naar verwachting in het 3e kwartaal 2021 opgeleverd.

Waar kan ik mij inschrijven voor een woning in dit plan?
De verkoop van PoortMeesters is inmiddels gestart. Inschrijven op 5 bouwnummers kan tot dinsdag 27 augustus 2019. Meer informatie is te vinden op de website www.poortmeesters.nl. Of bel met de makelaars van BPD op 088 712 21 97, of met Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars op 015 212 52 88.