Project omschrijving

The Family Delft

Appartementen voor stadsgezinnen

The Family Delft is een initiatief voor een community building voor stadsgezinnen, in de nieuwe buurt Abtswoudse Hof. Op donderdag 6 juni 2019 ondertekenden BPD, gemeente Delft en projectorganisatie Nieuw Delft een ontwikkelingsovereenkomst voor dit plan. De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt, in samenspraak met projectorganisatie Nieuw Delft. Het appartementencomplex is ontworpen door ANA Architecten en  is een welkome aanvulling op het woningaanbod voor stadsgezinnen.

Steeds meer gezinnen willen de stad niet uit

De gezinsappartementen zijn een mooie vertaling van de ambitie uit de Delftse woonvisie om meer gezinnen in de stad te kunnen huisvesten. Steeds meer gezinnen willen in de stad blijven wonen, omdat ze kiezen voor een woonomgeving met een diversiteit aan mensen en voorzieningen. Daarbij zijn een centraal gelegen plek, een sociaal netwerk én rustige ruimtes, net zo belangrijk. Niet voor al deze gezinnen is een eengezinswoning met tuin financieel haalbaar – maar ook lang niet alle gezinnen willen een huis met tuin. Zij kiezen liever voor een appartement. Het community building is voor deze stadsgezinnen een uitkomst.

Toekomst gericht
Wicher Mol: “Ons plan The Family Delft ligt in de Abtswoudse Hof en grenst aan de reeds gerealiseerde studentenwoningen X-Ray. De familieappartementen zijn slim ingericht. Er worden bepaalde voorzieningen gedeeld: denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke wasruimte of werkplaats, die een eigen wasmachine of klusplek in de woning overbodig maken. De appartementen zijn bovendien flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen. Daarmee is het ‘community building’ voor gezinnen op de toekomst gericht: binnen de eigen woning kun je doorstromen naar een volgende levensfase.”

De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer, de levendige Delftse binnenstad is op loop- en fietsafstand, en een groen park ligt ‘om de hoek’. Wicher Mol: “Kinderen kunnen veilig buitenspelen op de besloten speelplekken binnen in het complex van The Family Delft, of in de voetbalkooi boven op het dak. Een glijbaan over twee verdiepingen verbindt de verschillende niveaus, waar ook ouders elkaar kunnen ontmoeten.”

Meer weten?
Meer informatie over het community building voor stadsgezinnen: www.thefamilydelft.nl

Afbeelding van het gebouw The Family

Projectdetails

Start bouw: Verwacht: 2e kwartaal 2021
Oplevering: Verwacht: 3e kwartaal 2023
Ontwikkelaar: BPD
Ontwerp: ANA Architecten
Bouwbedrijf: Nog niet bekend
Projectwebsite: www.thefamilydelft.nl
Contactinfo makelaar: Nog niet bekend