Project omschrijving

The Student Hotel

The Student Hotel biedt een ontmoetingsplek voor toeristen, zakenreizigers, studenten, young professionals en fijnproevers. Elkaar ontmoeten staat centraal ongeacht of je naar het hotel komt om te werken, studeren, logeren, sporten of te eten. Zo geeft het gebouw levendigheid precies daar waar het gewenst is.

The Student Hotel staat bekend om het uitgesproken design van haar vestigingen, zowel binnen als buiten Nederland. De vestiging in Delft krijgt – met een oppervlakte van 14.000 m2 – circa 342 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short– en long stay faciliteiten. Denk aan een sportschool, bar-restaurant en bibliotheek, maar ook gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Het meest opvallende onderdeel van het hotel is de open gevel tegenover het station en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Ook een ondergrondse parkeergarage en een fietsenstalling zijn onderdeel van het hotel.

Impressie van The Student Hotel

Kennisstad Delft

Charlie MacGregor, oprichter van The Student Hotel, over de keuze voor Delft: “Delft behoort als kennisstad tot één van de meest gewaardeerde internationale universiteitssteden van Nederland. De stad trekt talent aan uit de hele de wereld. Ik voelde me direct thuis in Delft en ben dan ook trots dat The Student Hotel zich juist hier gaat vestigen. Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om hier een studentenhotel te openen. Ons hybride hotelconcept met vele publieksfuncties is ideaal voor iedereen die in het hart van het stationsgebied Nieuw Delft wil logeren, studeren, of af en toe een kop koffie wil drinken en een mooie lezing wil volgen.”

Meer informatie


Meer weten over het concept van The Student Hotel? Kijk op www.thestudenthotel.comMay the student in you live forever!

  • Impressie van The Student Hotel
  • Impressie van The Student Hotel
  • Foto van balie van het Student Hotel

Project details

Start bouw: Eind 2018
Oplevering: 2020
Ontwerp: KCAP Architects & Planners
Bouwbedrijf: BAM Bouw en Techniek
Projectwebsite: www.thestudenthotel.com