Project omschrijving

Zonnebloemenveld Papsouwselaan

Komende zomer kunnen we weer genieten van een zonnebloemenveld in Nieuw Delft! Stichting DelftBloeit zaaide in mei 2020  duizenden zonnebloemzaden op een bouwveld aan de Papsouwselaan, in Poptahof. 

Het bouwveld is onderdeel van Nieuw Delft. Ontwikkelaar Synchroon werkt voor deze plek aan een plan met de naam Porseleinen Hof. Omdat het plan nog niet klaar is en de bouw dus voorlopig nog niet start, hebben we het veld tijdelijk beschikbaar gesteld aan Stichting DelftBloeit. Zij fleurden de buurt eerder al op met een tulpenveld.

foto van het veld waar de zonnebloemen komen in Nieuw Delft

Pittige klus

“Het was nog een hele klus”, vertelt Frans Geerlink, voorzitter van de stichting. “De grond was keihard en er zaten veel stenen in. Die kwamen soms vast te zitten in de freesmachine en moesten er weer uitgewrikt worden.” Samen met vrijwilligers Simon en Giel zette Frans de schouders eronder en na 2 dagen waren de velden bewerkt. Met dank aan de pootmachine van de Groene Motor zaten de pitten al snel in de grond. Rondom het kunstwerk zijn daarnaast nog 140 geraniums geplant. “En nu moet het gaan regenen!”.

Tulpenveld Papsouwselaan

Eerdere bloemenvelden

Stichting DelftBloeit zorgde de afgelopen jaren al meerdere keren voor een tulpenveld naast station Delft. Omdat op die plek inmiddels de bouw van Huis van Delft is begonnen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe, tijdelijke locatie in Nieuw Delft. Die vonden we in Poptahof, tussen de Papsouwselaan, Industriestraat en Nijverheidsstraat. Afgelopen voorjaar konden bewoners hier genieten van een veld vol tulpen.

Tijdelijke initiatieven in Nieuw Delft

Op sommige plekken in Nieuw Delft duurt het nog even voor de bouw begint. We gebruiken die velden graag voor initiatieven die iets moois bijdragen aan de stad, met speciale aandacht voor thema’s als duurzaamheid en verbinding. Het tulpenveld van Stichting DelftBloeit is daar een voorbeeld van. Op deze pagina vind je nog meer voorbeelden. 

Details

Initiatiefnemer: Stichting DelftBloeit
Looptijd: Eind 2019 tot zomer 2020
Locatie: Veld 8.5, aan de Papsouwselaan – Industriestraat