Project omschrijving

Pop-up park Van Leeuwenhoekkwartier

Na de zomer van 2022 start de aanleg van het eerste stukje Van Leeuwenhoekpark. Om het pleintje tussen Antoni, The Student Hotel en het busplein in de tussentijd wat gezelliger te maken, heeft Nieuw Delft de handen ineengeslagen met de buurt om dit pleintje alvast een leuke, tijdelijke invulling te geven.

Verblijfsplek

Stichting DelftBloeit hielp het pleintje vergroenen met plantenbakken. Ook zijn er picknicktafels neergezet en heeft de enorme klomp, overgenomen van I CHANGE, een mooie Delftsblauwe schilderbeurt gekregen. Deze zomer kunnen buurtbewoners én mensen die uit de bus of trein stappen dus alvast genieten van een gezellige verblijfsplek in Nieuw Delft.

Aanleg Van Leeuwenhoekpark

De tijdelijke inrichting blijft staan tot eind augustus. Daarna beginnen hier namelijk de voorbereidingen voor het eerste deel van het Van Leeuwenhoekpark. Oorspronkelijk zou de aanleg in 2021 al starten, maar dit bleek niet mogelijk, onder andere door vertraging in de bouw. Nieuw Delft stelde daarom de ruimte rond het fontein beschikbaar voor ideeën uit de buurt.

Naast buurtbewoners hebben onder meer The Student Hotel, Ibis Styles, Anne&Max en stichting DelftBloeit meegedacht over en meegewerkt aan de tijdelijke inrichting.

Tijdelijke initiatieven

Op sommige plekken in Nieuw Delft duurt het nog even voor de bouw begint. We gebruiken die velden graag voor initiatieven die iets moois bijdragen aan de stad, met speciale aandacht voor thema’s als duurzaamheid, innovatie en verbinding. Het pleintje tussen The Student Hotel en Antoni is daar een voorbeeld van. Bekijk de andere tijdelijke initiatieven in ons projectoverzicht.

mensen hangen ballen in een kerstboom