Project omschrijving

VOLT

Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Ireneboulevard bouwt ERA Contour aan een duurzaam nieuwbouwproject gericht op kenniswerkers. Het concept bestaat uit drie gebouwen rond een plein, met betaalbare appartementen, gedeelde voorzieningen en ruimte voor commerciële functies op de begane grond.

Het bouwplan draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers. Uit onderzoek blijkt dat deze groep graag wil wonen vlakbij het centrum, in een betaalbare huurwoning, in een gebouw dat ontmoeting en de mogelijkheid om samen te werken faciliteert en waar men naar behoefte voorzieningen met elkaar deelt. Dit plan voorziet in die behoefte, waar in Delft momenteel weinig aanbod voor is.

Impressie van veld 5

Gebouwensemble

Door architectenbureau Barcode is dit woonconcept vertaald naar een ontwerp, bestaande uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. Dit binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Het gebouwensemble ligt naast het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, De Groene Haven en de Ireneboulevard. Een markante plek vlakbij het station Delft en de historische binnenstad.

Programma

Het duurzame plan, met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,2, krijgt een omvang van circa 17.800 vierkante meter bruto vloeroppervlak. Het gemengde programma bestaat uit appartementen, commerciële functies in kleine units op de begane grond, zoals horeca, dienstverlening en werkplekken voor start-ups. Ook krijgt het gebouw een ondergrondse parkeergarage, fietsbergingen en andere gedeelde voorzieningen, onder andere in de vorm van daktuinen. Het binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek.

Wonen in VOLT?

Op deze website vind je meer informatie.

Project details

Start bouw: Oktober 2017
Oplevering: 2020
Ontwikkelaar en bouwer: ERA Contour
Ontwerp: Barcode Architects