Project omschrijving

Verbinden

Het spoorviaduct door Delft vormde ruim vijftig jaar lang een barrière tussen de verschillende stadsdelen. Nu de trein ondergronds rijdt en Nieuw Delft steeds meer vorm krijgt, verbinden de drie nieuwe buurten de wijken rondom de vroegere spoorzone met elkaar. In het hart van Delft ontstaat een stadsdeel waar bewoners, toeristen, reizigers, ondernemers, studenten en toevallige voorbijgangers elkaar ontmoeten.

In Nieuw Delft is iedereen welkom. Rond station Delft en het Van Leeuwenhoekpark zijn straks restaurants, hotels, flexibele werkplekken, tentoonstellingsruimten en andere culturele voorzieningen te vinden. Deze mix aan voorzieningen en de ligging maken Nieuw Delft een centrale ontmoetingsplek in de stad. Dit nieuwe stadsdeel zorgt voor verbinding met én tussen de omliggende wijken: een belangrijke doelstelling voor Nieuw Delft.

Jong en oud

In Nieuw Delft is ruimte voor mensen van jong tot oud. Eerder werden studentencomplex X-Ray en scholencombinatie Delfland al opgeleverd, en vond TOV – een woongroep voor jongeren met een verstandelijke beperking – een thuis in de Coendersbuurt. The Family in het zuiden van Nieuw Delft is het nieuwe thuis voor gezinnen van verschillende samenstellingen. Ook het aanbod voor ouderen, eventueel met zorgvraag, krijgt speciale aandacht. Zo bouwen zorginstelling Pieter van Foreest en woningcorporatie Woonbron een woon-zorgcombinatie aan het Van Leeuwenhoekpark. Ook bekijken we met verschillende partijen hoe we de openbare ruimte nog beter toegankelijk kunnen maken.

Samen maken we de stad

Als dit nieuwe stadsdeel over een aantal jaren klaar is is de stad niet alleen fysiek geheeld, maar draagt Nieuw Delft ook bij aan de sfeer en het gevoel van verbinding. Het is het resultaat van gezamenlijk denken en hard werken aan dit nieuwe deel van Delft.