Project omschrijving

PoortMeesters

In deelgebied Abtswoudse Hof, tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht komt PoortMeesters, een project van Ballast Nedam Development en BPD Ontwikkeling. Het plan bevat 114 stadswoningen en appartementen. De stadswoningen zijn gelegen aan de Nieuwe Gracht, Industriestraat en het Mercuriuspad. De appartementen zijn verdeeld over twee appartementengebouwen en zijn gelegen aan het Mercuriuspad en de Fabrieksstraat.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Het ontwerp bestaat uit een carré van aaneengeschakelde appartementen en herenhuizen. Het project bevat 2 poorten die vanaf de openbare ruimte toegang geven tot een gemeenschappelijke binnentuin op de 1e verdieping. Met een innovatief watersysteem wordt een waterneutraal dek gerealiseerd. Hiermee wordt invulling gegeven aan de hoge ambities voor klimaatadaptatie en waterberging in dit plan. Het gebouw wordt uitgevoerd in een lichte kleurstelling.

Impressie van PoortMeesters, een stadswoning met 3 lagen in Nieuw Delft

Alle ruimte voor het hele gezin

De woningen in PoortMeesters hebben 3 of 4 woonlagen. De woonkeuken op de begane grond is het hart van de woning, hier komt iedereen samen. Op de eerste etage bied de woonkamer toegang tot een heerlijk privé tuinterras, direct aan de groene tuin die met andere bewoners wordt gedeeld. De keuken bij de woonkamer betrekken kan natuurlijk ook. Op de begane grond is dan de mogelijkheid voor een extra slaapkamer met badkamer of een eigen kantoor / praktijk aan huis. Boven zijn er genoeg slaapkamers en een ruime badkamer. De auto wordt geparkeerd op een eigen parkeerplek onder de daktuin.

Appartementen voor iedereen

Of je nu je studentenhuis wilt ontvluchten, samen gaat wonen, met je gezin ervoor kiest of juist wilt genieten van de rust nu de kinderen uit huis zijn; in PoortMeesters is voor iedereen een appartement. Het aanbod bestaat uit lofts, 2-kamer-, 3-kamer en zelfs 4-kamerappartementen. En natuurlijk is er een luxe penthouse.

Verkoop gestart

Ballast Nedam Development en Bouwfonds Property Development hebben een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor dit plan met de projectorganisatie Nieuw Delft. Op de website www.nieuwbouw-poortmeesters.nl vind je alle informatie over de nog beschikbare stadswoningen en appartementen. Inmiddels is er ruim 60% verkocht en staat de start bouw gepland in het voorjaar van 2021.